Skeptiske til ruspolitikk

Forslaget om en ny ruspolitikk i Kristiansand blir ikke akkurat møtt med jubel av bransjen.

I forslaget ønsker man at øl- og vinserveringen skal stoppe klokken 02, mot klokken 03 i dag. Brennevinserveringen skal stoppe ved midnatt mot klokken 03 nå.
 
Når det gjelder uteservering skal den også stenge ved midnatt mot klokken 03 nå.
 
Det er en stor tverrfaglig gruppe som har brukt flere måneder på rusplanen. Den skal nå sendes ut på høring. Det hele skal ende opp med at politikerne i byen vedtar en ny skjenkepolitikk over jul.
 
Fagfolkene er enige om at utviklingen i Kristiansand har gått i feil retning. Løsningen er å stramme inn. Det er selvsagt ikke så populært i bransjen.
 
100 skjenkesteder
I Kristiansand har «frislippet» av alkohol vært enda sterkere enn resten av landet. Byen har innført landets mest liberale skjenketider. De siste 20 årene er antall skjenkesteder tredoblet. I 1985 var det 29 skjenkesteder, i dag er det 100.
 
Støyproblemer
Etter at røykeloven kom har flere skjenkesteder bygd uteservering. Kommunen mener dette har ført til støy og røykforurensing for beboere i Kvadraturen. I rapporten om rus jeter det at man må få til bedre balanse mellom «uteby» og «boby». Derfor skal det nå søkes spesielt om all uteservering.
 
Nesten døde
Barsjef Terje Solli bak ølkranene på Bakgården rister på hodet. For restauranten kan et slikt regelverk få store konsekvenser.
 
- Må vi stenge tolv, er vi nesten døde. Det vil kanskje si at det bare er meg som har jobb i baren, sier Solli til Fædrelandsvennen.
I dag er det 18 personer som jobber i baren. I tillegg er det 12 i restauranten og 12 på puben. Bakgården har både spritservering og et stort uteområde.
 
Steinalderen
- Et sånt regelverk tar oss tilbake til steinalderen. Jeg trodde Kristiansand skulle være en ferieby. Voksne folk må jo få lov til å kose seg, sier Solli.
 
- Bråket blir de ikke kvitt uansett, og folk går bare hjem og drikker i stedet. Jeg tror det vil føre til mer husbråk, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen