Skeptiske til ruspolitikk

Forslaget om en ny ruspolitikk i Kristiansand blir ikke akkurat møtt med jubel av bransjen.
Redaksjonen
08 November 2007 - 18:00

I forslaget ønsker man at øl- og vinserveringen skal stoppe klokken 02, mot klokken 03 i dag. Brennevinserveringen skal stoppe ved midnatt mot klokken 03 nå.
 
Når det gjelder uteservering skal den også stenge ved midnatt mot klokken 03 nå.
 
Det er en stor tverrfaglig gruppe som har brukt flere måneder på rusplanen. Den skal nå sendes ut på høring. Det hele skal ende opp med at politikerne i byen vedtar en ny skjenkepolitikk over jul.
 
Fagfolkene er enige om at utviklingen i Kristiansand har gått i feil retning. Løsningen er å stramme inn. Det er selvsagt ikke så populært i bransjen.
 
100 skjenkesteder
I Kristiansand har «frislippet» av alkohol vært enda sterkere enn resten av landet. Byen har innført landets mest liberale skjenketider. De siste 20 årene er antall skjenkesteder tredoblet. I 1985 var det 29 skjenkesteder, i dag er det 100.
 
Støyproblemer
Etter at røykeloven kom har flere skjenkesteder bygd uteservering. Kommunen mener dette har ført til støy og røykforurensing for beboere i Kvadraturen. I rapporten om rus jeter det at man må få til bedre balanse mellom «uteby» og «boby». Derfor skal det nå søkes spesielt om all uteservering.
 
Nesten døde
Barsjef Terje Solli bak ølkranene på Bakgården rister på hodet. For restauranten kan et slikt regelverk få store konsekvenser.
 
- Må vi stenge tolv, er vi nesten døde. Det vil kanskje si at det bare er meg som har jobb i baren, sier Solli til Fædrelandsvennen.
I dag er det 18 personer som jobber i baren. I tillegg er det 12 i restauranten og 12 på puben. Bakgården har både spritservering og et stort uteområde.
 
Steinalderen
- Et sånt regelverk tar oss tilbake til steinalderen. Jeg trodde Kristiansand skulle være en ferieby. Voksne folk må jo få lov til å kose seg, sier Solli.
 
- Bråket blir de ikke kvitt uansett, og folk går bare hjem og drikker i stedet. Jeg tror det vil føre til mer husbråk, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv smaking av engelske viner
Matkurs og vinkurs

Eksklusiv smaking av engelske viner

Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her