Skipskonjakk av ypperste kvalitet

Hurtigrutens MS Nordnorge kom til havn i Bergen nylig. Om bord hadde hun fire store eikefat med det som skal bli til 3 000 flasker Antarctica Voyage of Discovery 2007.

Fatene er fylt med Louis Royer Fins Bois Vintage 1991, og har vært om bord i skipet i åtte måneder.
 
Fatene ble tatt om bord i La Rochelle i Frankrike 20.september 2006 og har vært over både den sørlige og den nordlige Polarsirkel. De har også krysset ekvator to ganger.
 
Spesielle begivenheter
Cognachuset Louis Royer er japansk eid og har som filosofi at det skal engasjere seg i spesielle, men relevante begivenheter globalt. Og det må jo sies at å bli identifisert med en cognac som har vært både i Arktis og i Antarktis er spesielt.
 
Veldig kaldt
Louis Royer plukker hvert år en konjakkvariant de finner velegnet. Årgangen 1991 er valgt fordi Cognac-distriktet da hadde et usedvanlig kaldt vær. Dette førte til at en stor del av vindruene fikk frostskader. Mye av avlingen gikk tapt, og det måtte gjøres et svært selektivt utvalg av druer.
 
Samlerobjekt
Det har allerede vist seg at den antarktiske hurtigrutekonjakken har blitt et yndet samlerobjekt for mange. Antall flasker som blir tilgjengelige på det åpne markedet blir lite. Hurtigrutens skip, som blant annet går i cruisefart i Europa, i Antarktis og på Grønland, får selvsagt sin kvote, skriver boarding.no.
 
Men produktet finnes også blant Vinmonopolets tilbud, til en pris av rundt 650 kroner flasken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen