Skjenkeforbud

Color Line-fergen MS Bohus får skjenkeforbud i to dager like før jul. Konseptet der reisende selv kan forsyne seg med drikkevarer får en pause på to måneder på to av rederiets ferger.

- Fylkesmannen inndrar skjenkebevillingen i to dager på Bohus. Dessuten er den såkalte alt inkludert-ordningen borte i to måneder på både Bohus og MS Color Viking. Vi tar dette til etterretning, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NTB.
 
Flere brudd
Fylkesmannen har gjennomført flere kontroller på de to ferjene mellom Sandefjord og Strömstad, og har påpekt en rekke brudd på skjenkereglene. Overskjenking, alkoholservering til mindreårige og restaurantgjester som selv har fått tappe sitt eget drikke uten kontroll av betjeningen, er bare noen av funnene.
 
I slutten av oktober fikk en mann servert et brett med 18 shots til bordet der han og to kamerater satt og drakk på Color Viking. Mannen ble så beruset at han måtte krabbe til toalettet før han endte på sykestua.
 
Brettforbud
Inndragningen av skjenkebevillingen på MS Bohus gjelder 20. og 21. desember. Mellom 20. desember og 19. februar får ikke de to ferjene lov til å tilby de reisende selvbetjeningskonseptet Alt inkludert.
 
Informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen sier Color Line har tatt alkoholproblematikken svært alvorlig.
 
- Vi har satt i gang mange tiltak, for eksempel strengere internkontroll og økt bemanning. Dessuten er det ikke lenger lov å handle med brett, sier Mathisen.
 
Strengere
Actis, som er rusfeltets samarbeidsorgan, mener reaksjonen er for mild, men assisterende fylkesmann i Vestfold, Bjørn Strandli, sier til NTB at Color Line kan vente seg strengere reaksjoner dersom det blir avdekket nye brudd på skjenkebestemmelsene.
 
Alvorlig
- Vi ser alvorlig på overtredelsene, og man kan diskutere om dette er for snilt eller for strengt. Dersom senere tilsyn skulle avdekke at det ikke er i orden med alkoholserveringen vil det bli en opptrapping av reaksjonsnivået, sier Strandli. Han understreker at Color Line i et møte med Fylkesmannen la seg flat og lovet å rydde opp.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen