Skjenkepolitikk for fall

Skjenkepolitikken i Stavanger kan stå for fall etter at kommunen tapte rettssaken om flytting av utestedene Yank's og Backstage.

- Dette betyr at skjenkeringen lekker som en sil, sier Venstres kommunalråd Per A. Thorbjørnsen til Aftenbladet etter dommen i Gulating lagmannsrett.
 
Avviste
Lagmannsretten avviste anken fra Stavanger kommune om å nekte selskapet Restaurant Invest å ta med seg skjenkeløyvene for utestedene Yank's og Backstage når virksomheten flyttes fra Skagenkaien 23 til Skagenkaien 8.
 
Thorbjørnsen mener dommen må få følger for skjenkeringen.
 
Angrer
- Det betyr at et utested som har bevilling kan ta med seg bevillingen og flytte til et nytt sted, og at stedet som fraflyttes kan søke om ny bevilling.
 
Det er dramatisk i forhold til skjenkeringens målsetting om ikke å få flere løyver innenfor ringen. Det er tross alt mange hus innenfor skjenkeringen som ikke har skjenkeløyver i dag, sier Thorbjørnsen.
 
Venstre-politikeren er skuffet over dommen.
 
- Jeg angrer på at vi i regelverket ikke fikk med en bestemmelse som gjorde det klinkende klart at flytting ikke kunne skje. Men det er for sent nå, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen