Skjenker i luften

Den nye Ulriksbanen i Bergen har fått skjenkebevilling.

Bevillingen gjelder både på stasjonene og i gondolene.
 
- Jeg vil tro at bergensere synes det er kjekt å kunne nyte et glass øl i gondolene. Det er viktig for Ulrikens eksistens å ha like gode vilkår som restaurantene nede i byen, sier helsebyråd Liv Røssland (Frp) til bt.no.
 
Ny restaurant
Det skal også åpnes en ny restaurant på toppen.
 
Det jobbes på spreng for å få restauranten og alt det andre klart. Prislappen for hele prosjektet ligger på rundt 35 millioner kroner.
 
Oppe på toppen vil man i tillegg til en helt ny restaurant med uteareal og skjenkebevilling få fasiliteter som lokaler for kurs- og møtevirksomhet.
 
Nye brukergrupper
- Dette åpner opp for helt nye brukergrupper. Jeg tror på høy aktivitet og en solid, sunn økonomi, sier eieren Christian Foss.
 
Markedssjef for Ulriken643 (som heter det fordi toppen er 643 meter høy), Eirik Hokstad, er svært glad for at selskapet nå kan servere alkohol til bergenserne.
 
- Det er sprekt at vi får lov. Men det betyr ikke at Ulriken skal være et fyllested. Skjenking i gondolene skal skje på kveldstid etter at banen er stengt klokken 21, og det skal være for lukkete selskap, sier Hokstad.
 
God oppvartning
De som deltar i disse lukkede selskap med servering, kan vente seg god oppvartning på vei opp til toppen av Ulriken.
 
- Da skal man kunne bli tatt imot av en kelner på Nedre stasjon, få et glass vin, øl eller champagne og så ta turen opp i gondolene. Dersom man ønsker, kan man også spise en treretters middag i gondolene, sier Hokstad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen