Skjervengen tilbake for fullt

Pål Atle Skjervengen som i sin tid ledet VinCompagniet, nå Bibendum, er tilbake i bransjen for fullt. Han går inn som administrerende direktør i Fondberg Norge som i sin tur innleder samarbeid med Modern Wines.

Skjervengen går inn som adm. dir. etter at Johnny Gadderud nærmest forsvant på dagen. Fondberg er i Sverige den nest største aktøren i bransjen etter Vin & Sprit med en markedsandel på 12 til 13 prosent. Nå står det norske markedet for tur. Fondberg er allerede representert på polet med produkter. Flere blir det fra nyttår lover Skjervengen etter at agenturer nå er overført til den norske virksomheten.

Fra før er Skjervengen arbeidende styreformann og en av eierne i Modern Wines som har Kari-Anne Aalerud Hansen som adm. dir.

- Nå etableres det et samarbeid mellom selskapene som materialiserer seg i et holdningsselskap der Fondberg og eierne av Moderen Wines har 50 prosent eierandel hver. Vi skal samordne en del funksjoner, men opptre som to selskaper. Aalerud Hansen forsetter som leder av Modern Wines, sier Skjervengen til Apéritif.

- Fra nyttår vil Fondberg være en middels stor aktør på markedet. Men vi har selvfølgelig ambisjoner og det har også våre svenske eiere. Med sin betydelige posisjon på det svenske markedet er det naturlig at produsenter som har et etablert forhold til Fondberg også vil søke å få til et tilsvarende samarbeid med det norske selskapet, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen