Skjervengen tilbake i vinbransjen

Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med impor
Redaksjonen
02 Desember 2002 - 01:00

- Vinverdenen kommer under huden på deg og blir værende der. Jeg har vært med på etableringen av den private importbransjen i Norge fra 1996 frem til jeg sluttet som administrerende direktør i VinCompagniet AS i januar 2001. Selv om jeg har hatt annen virksomhet i mellomtiden, har jeg beholdt både interessen og kontaktene, sier Pål Atle Skjervengen.
 
- Jeg har nå lyst til å starte på nytt. Valget var ikke vanskelig å ta, men det har tatt tid å modne tanker og idéer. Jeg gleder meg til å være aktiv i vinbransjen igjen, og jeg synes det er ekstra artig at vi har fått Torkjell Berulfsen med på laget. Han er styremedlem i Modern Wines, og vi vil få mye spennende ut av det i fremtiden.
 
Modern Wines står for nytenkning i en bransje preget av tradisjoner. Vi ønsker et fåtall leverandører, og et begrenset antall produkter. Dette gir oss muligheten til å konsentrere oss og gi hvert enkelt produkt den oppmerksomheten det fortjener. Leverandørene skal til gjengjeld være blant de beste. Vi velger derfor leverandører både ut fra kvalitet på produktene og ut fra leverandørenes ambisjoner og målsetning. Vi vil være med å innfri disse ambisjonene. Vi ønsker leverandører som er i utvikling, som følger med både teknisk og på produktsiden.
 
Modern Wines AS har valgt Vectura AS som logistikkpartner. Skjervengen er kjent som forkjemper for det private alternativet og har brukt mye tid på oppbygging av VSD og VinCompagniet. Likevel velger han hovedkonkurrenten, det tidligere statseide Vectura som samarbeidspartner. "De har den beste løsningen for oss. Det er det som er det fine med et åpent marked hvor vi har muligheten til å velge det vi mener er best for oss i enhver situasjon, sier Skjervengen.
 
- Jeg har klippetro på Vectura i fremtiden. De har fulgt utviklingen på en overbevisende måte og er en fullverdig partner på alle områder.
 
Første leverandør ut er Boyar Estates fra Bulgaria. Firmaet har vist en stabil og meget god utvikling de siste årene. De har kjøpt opp et stort antall lokale kooperativer og vinmarker og bygget et av Europas mest moderne produksjonsanlegg i Sliven. Anlegget er bygget på utenlandsk ekspertise. Full kontroll over produksjonen gir kvalitet i alle ledd. Denne leverandøren passer utmerket i vårt konsept. Bulgaria har sine egne druer og sine egne demarkerte vinområder. Dette gjør Bulgaria til et vinland vi må regne med i fremtiden. I tillegg til velkjente Domaine Boyar som har vært i Vinmonopolets sortiment i flere år, får vi i januar stifte bekjentskap med Blueridge, en ny serie moderne og fruktige kvalitetsviner fra Øst-Europa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her