Skjervengen tilbake i vinbransjen

Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med impor
Redaksjonen
02 Desember 2002 - 02:00

- Vinverdenen kommer under huden på deg og blir værende der. Jeg har vært med på etableringen av den private importbransjen i Norge fra 1996 frem til jeg sluttet som administrerende direktør i VinCompagniet AS i januar 2001. Selv om jeg har hatt annen virksomhet i mellomtiden, har jeg beholdt både interessen og kontaktene, sier Pål Atle Skjervengen.
 
- Jeg har nå lyst til å starte på nytt. Valget var ikke vanskelig å ta, men det har tatt tid å modne tanker og idéer. Jeg gleder meg til å være aktiv i vinbransjen igjen, og jeg synes det er ekstra artig at vi har fått Torkjell Berulfsen med på laget. Han er styremedlem i Modern Wines, og vi vil få mye spennende ut av det i fremtiden.
 
Modern Wines står for nytenkning i en bransje preget av tradisjoner. Vi ønsker et fåtall leverandører, og et begrenset antall produkter. Dette gir oss muligheten til å konsentrere oss og gi hvert enkelt produkt den oppmerksomheten det fortjener. Leverandørene skal til gjengjeld være blant de beste. Vi velger derfor leverandører både ut fra kvalitet på produktene og ut fra leverandørenes ambisjoner og målsetning. Vi vil være med å innfri disse ambisjonene. Vi ønsker leverandører som er i utvikling, som følger med både teknisk og på produktsiden.
 
Modern Wines AS har valgt Vectura AS som logistikkpartner. Skjervengen er kjent som forkjemper for det private alternativet og har brukt mye tid på oppbygging av VSD og VinCompagniet. Likevel velger han hovedkonkurrenten, det tidligere statseide Vectura som samarbeidspartner. "De har den beste løsningen for oss. Det er det som er det fine med et åpent marked hvor vi har muligheten til å velge det vi mener er best for oss i enhver situasjon, sier Skjervengen.
 
- Jeg har klippetro på Vectura i fremtiden. De har fulgt utviklingen på en overbevisende måte og er en fullverdig partner på alle områder.
 
Første leverandør ut er Boyar Estates fra Bulgaria. Firmaet har vist en stabil og meget god utvikling de siste årene. De har kjøpt opp et stort antall lokale kooperativer og vinmarker og bygget et av Europas mest moderne produksjonsanlegg i Sliven. Anlegget er bygget på utenlandsk ekspertise. Full kontroll over produksjonen gir kvalitet i alle ledd. Denne leverandøren passer utmerket i vårt konsept. Bulgaria har sine egne druer og sine egne demarkerte vinområder. Dette gjør Bulgaria til et vinland vi må regne med i fremtiden. I tillegg til velkjente Domaine Boyar som har vært i Vinmonopolets sortiment i flere år, får vi i januar stifte bekjentskap med Blueridge, en ny serie moderne og fruktige kvalitetsviner fra Øst-Europa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her