Skremmende sushi-rapport

Mattilsynet har hatt sushi-kontroll i Oslo. Resultatet er ganske nedslående.
Redaksjonen
02 Juni 2008 - 16:00

- Det kunne vært langt verre. Dette tallet kommer an på kontrollpunktene og alvorligheten. Hvis det er helsefare, stenger vi virksomheten, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen ved Mattilsynet i Oslo til iOslo.no.
 
Stengt
To virksomheter, Samurai Sushi på Tøyen og Sushi Away på Bryn, ble umiddelbart stengt på grunn av helsefare. Sushi Away klarte ikke å tilfredsstille Mattilsynets krav på 95 prosent av hygieneindikatorene, og la etter aksjonen ned virksomheten.
 
I tillegg fikk en restaurant tvangsmulkt for ikke å ha fulgt Mattilsynets påbud. Ytterligere to har fått varsel om tvangsmulkt.
 
På den positive siden var det flere av sushirestaurantene som hadde gode testresultater. Verken Kitty's sushi på Grünerløkka, Nodee på Majorstua og Eat sushi & wok i Akersgata hadde noen negative prøver da Mattilsynet var innom.
 
Dårlig hygiene
- I en ideell verden skulle vi helst ikke hatt noen avvik, men vi fryktet at halvparten av alle prøvene vi tok ikke skulle være tilfredsstillende. Dessuten virker det som restaurantene i bransjen har forsøkt å bli bedre, sier Nielsen.
 
Halvparten av sushirestaurantene oppnår ikke tilfredsstillende resultater når det kommer til personlig hygiene. Men det stopper ikke der. Rundt halvparten kommer dårlig ut på renholdskategorier som vask og desinfeksjon, hygienisk bearbeiding og klut.
 
- Siden maten er rå, er det spesielt kritisk med god hygiene for sushirestauranter, sier Nielsen, som understreker at hygienepunktene var det Mattilsynet var minst fornøyd med.
 
Han påpeker imidlertid at personlig hygiene er det største problemet uansett restauranttype.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her