Skrukork slår tradisjonell kork

I en nylig utgitt studie fra Universitetet i Auckland, New Zealand, har skrukorken fått topp karakterer. Studien som har gått over to år, tol i bruk en  analyse av aromaene fra flasker med henholdsvis naturkork og skrukork.

Resultatet viste at de aromatiske elementene i flaskene med skrukork var opptil 23% høyere enn i de med naturkork, et reultat som støttes av Villa Marias direktør George Fistonich og Michael Brajkovich fra Kumeu River. Villa Marias profesjonelle smakspanel i flere land har kommet til de samme konklusjonene som studien, og at vinene var friskere og hadde bedre beholdt de fluktige aromaene.

Det er fortsatt mye følelser inne i bildet hos konsumenter når det gjelder hva man foretrekker, og enkelte har ikke noe godt å si om skrukork.

Kilde: www.nzherald.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen