Slakter Bergen som restaurantby

Matjournalistene i hovedstadspressen er ikke mektig imponert over standarden på restaurantbyen Bergen.
Redaksjonen
27 Mars 2008 - 10:00

Fisketorget i byen får deler av skylden.
 
Kvaliteten på bergensrestaurantene skal være så dårlig at rikspressen ikke sender sine anmeldere dit, skriver ntb.
 
Dagbladets anonyme matanmeldere Robinson og Fredag mener det er påfallende at det ikke finnes flere gode restauranter i byen.
 
Det skal være flere år siden VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv besøkte Bergen, til tross for at alle avisene har matspalter hver uke.
 
Kraftsalve
Dagens Næringsliv var i byen i 2006 og besøkte restauranten Lucullus. Avisen kom med følgende kraftsalve:
 
«De får flyselskapenes rundstykker til å fortone seg som gastronomiske mesterverk.»
 
Era fikk 5
Dagbladet besøkte Bergen i 2005 og ga Era en femmer, men har ikke vært i byen siden.
 
- Bergen er en av de få byene i landet som har tradisjonsrestauranter med kvalitet, sier VGs anonyme matkritiker. Dermed er det bare denne avisen som til en viss grad anerkjenner Bergen som matby.
 
Når det gjelder byens tradisjonelle fisketorg skytes det ikke med løskrutt. Bagatelle-sjef Eivind Hellstrøm er klar i talen.
 
Hermetikk
- Fisketorget? De selger jo bare hermetikk der. Alle stolte matbyer i Europa har gode torg. Fra torgene spres kunnskap om og interesse for mat. Slik kan restaurantene som allerede finnes bli bedre og nye interessante spisesteder dukke opp, sier han.
 
Catering
Oldermann Pål Jetmundsen i Bergen Kokkenes Mesterlaug innrømmer at Oslo og Stavanger er kulinarisk sterkere, og mener bergenserne i større grad støtter seg til kjederestauranter som TGI Friday's og Egon.
 
- I disse byene finnes store bedrifter som bruker mye penger på å spise ute. Her i Bergen virker det som om bedriftene er fornøyde med catering, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her