Slakter Bergen som restaurantby

Matjournalistene i hovedstadspressen er ikke mektig imponert over standarden på restaurantbyen Bergen.
Redaksjonen
27 Mars 2008 - 10:00

Fisketorget i byen får deler av skylden.
 
Kvaliteten på bergensrestaurantene skal være så dårlig at rikspressen ikke sender sine anmeldere dit, skriver ntb.
 
Dagbladets anonyme matanmeldere Robinson og Fredag mener det er påfallende at det ikke finnes flere gode restauranter i byen.
 
Det skal være flere år siden VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv besøkte Bergen, til tross for at alle avisene har matspalter hver uke.
 
Kraftsalve
Dagens Næringsliv var i byen i 2006 og besøkte restauranten Lucullus. Avisen kom med følgende kraftsalve:
 
«De får flyselskapenes rundstykker til å fortone seg som gastronomiske mesterverk.»
 
Era fikk 5
Dagbladet besøkte Bergen i 2005 og ga Era en femmer, men har ikke vært i byen siden.
 
- Bergen er en av de få byene i landet som har tradisjonsrestauranter med kvalitet, sier VGs anonyme matkritiker. Dermed er det bare denne avisen som til en viss grad anerkjenner Bergen som matby.
 
Når det gjelder byens tradisjonelle fisketorg skytes det ikke med løskrutt. Bagatelle-sjef Eivind Hellstrøm er klar i talen.
 
Hermetikk
- Fisketorget? De selger jo bare hermetikk der. Alle stolte matbyer i Europa har gode torg. Fra torgene spres kunnskap om og interesse for mat. Slik kan restaurantene som allerede finnes bli bedre og nye interessante spisesteder dukke opp, sier han.
 
Catering
Oldermann Pål Jetmundsen i Bergen Kokkenes Mesterlaug innrømmer at Oslo og Stavanger er kulinarisk sterkere, og mener bergenserne i større grad støtter seg til kjederestauranter som TGI Friday's og Egon.
 
- I disse byene finnes store bedrifter som bruker mye penger på å spise ute. Her i Bergen virker det som om bedriftene er fornøyde med catering, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker
Ukens kake
Sjokoladekake med pærer og kanel

Denne supersaftige kaken har bare smaker alle liker

Sjokolade og kanelkrydrete pærer er en veldig god kombinasjon som blir ekstra vellykket i form av denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne kombinasjonen kommer du til å like
Dagens rett

Denne kombinasjonen kommer du til å like

Kyllinglår, byggris og grillet paprika er knallgodt. Prøv denne lettlagete oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her