Slank og grinete?

Passe mett er en lekker bok som skal hjelpe deg med å gå ned noen kilo. Dessverre er det sannsynlig at du mister humøret i samme slengen.

Linda Gassenheimers bok er oversatt fra engelsk, og bærer undertittelen "Gå ned i vekt med riktige porsjoner". For her er nemlig clouet: spis nesten hva pokker du vil, men spis mye, mye mindre enn det du er vant til.

Ved første gjennomgang av boka er det nesten så man tar seg selv i å plystre av fryd og glede. Her skal bilringene bort, og det selv om du kan fortsette å spise iskrem, hamburger, pizza, taco og annet godt. Det hele ser så oppløftende ut at selv ikke bildet av en brokkoli (som bare gir deg 50 kalorier per porsjon) kan ta fra deg humøret.

Per A. Borglund Foto: Morten Bibow

Alvoret kommer
I det du begynner å finlese boka, kommer frykten smygende. Selv et uskyldig beger yoghurt gir grunn til alarm. 260 kalorier er for mye, velg heller den lette varianten. Omeletten din skal ikke bestå av mer enn ett egg og to eggehviter. En håndfull potetstappe er akkurat passe for en person. En normal porsjon pommes frites er super-fy, og en voksen person må gå i over én time for å forbruke alle kaloriene de friterte potetene har å by på. Og det stopper aldri. En vanlig bakt potet er et helt måltid i seg selv, ikke tilbehør til en god biff (slik vi ofte nyter den). Selv et glass vanlig appelsinjuice sprenger alle grenser. Du må pent nøye deg med et halvt glass ferskpresset juice til frokost.

Utelivsguide
Skal du spise på restaurant, får du også noen alvorsord med på veien. Boka guider oss igjennom besøk på meksikanske, spanske, kinesiske osv. restauranter, med beskjed om hva du bør satse på. Kinamat er dessverre smekk full av salt og sukker.

Det er lurt å la være å røre sausen, ris og nudler er bannlyst. (Det er i grunnen så en begynner å lure på hvordan det kan være så mange kinesere, så på kanten som de åpenbart lever).

Nei til parmesan
Konklusjon: Slankebøker kan være en prøvelse, det gjelder i høyeste grad også for Passe mett. Men, sjangeren til tross, det er en ganske lekker bok. Bildene er klare og innbydende, tekstene er i høyeste grad til å begripe.

Men du verden så trist det er å lese side opp og side ned om at fløtesauser er synonymt med faresone, at revet parmesan er fysjom, mer enn 355 ml øl er ikke lenger "moderat inntak" og at et kvart wienerbrød er akkurat passe porsjon for én person.

249 kroner
Vega Forlag
 
Antall stjerner:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen