Slank og grinete?

Passe mett er en lekker bok som skal hjelpe deg med å gå ned noen kilo. Dessverre er det sannsynlig at du mister humøret i samme slengen.
Redaksjonen
22 Februar 2008 - 12:15

Linda Gassenheimers bok er oversatt fra engelsk, og bærer undertittelen "Gå ned i vekt med riktige porsjoner". For her er nemlig clouet: spis nesten hva pokker du vil, men spis mye, mye mindre enn det du er vant til.

Ved første gjennomgang av boka er det nesten så man tar seg selv i å plystre av fryd og glede. Her skal bilringene bort, og det selv om du kan fortsette å spise iskrem, hamburger, pizza, taco og annet godt. Det hele ser så oppløftende ut at selv ikke bildet av en brokkoli (som bare gir deg 50 kalorier per porsjon) kan ta fra deg humøret.

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

Alvoret kommer
I det du begynner å finlese boka, kommer frykten smygende. Selv et uskyldig beger yoghurt gir grunn til alarm. 260 kalorier er for mye, velg heller den lette varianten. Omeletten din skal ikke bestå av mer enn ett egg og to eggehviter. En håndfull potetstappe er akkurat passe for en person. En normal porsjon pommes frites er super-fy, og en voksen person må gå i over én time for å forbruke alle kaloriene de friterte potetene har å by på. Og det stopper aldri. En vanlig bakt potet er et helt måltid i seg selv, ikke tilbehør til en god biff (slik vi ofte nyter den). Selv et glass vanlig appelsinjuice sprenger alle grenser. Du må pent nøye deg med et halvt glass ferskpresset juice til frokost.

Utelivsguide
Skal du spise på restaurant, får du også noen alvorsord med på veien. Boka guider oss igjennom besøk på meksikanske, spanske, kinesiske osv. restauranter, med beskjed om hva du bør satse på. Kinamat er dessverre smekk full av salt og sukker.

Det er lurt å la være å røre sausen, ris og nudler er bannlyst. (Det er i grunnen så en begynner å lure på hvordan det kan være så mange kinesere, så på kanten som de åpenbart lever).

Nei til parmesan
Konklusjon: Slankebøker kan være en prøvelse, det gjelder i høyeste grad også for Passe mett. Men, sjangeren til tross, det er en ganske lekker bok. Bildene er klare og innbydende, tekstene er i høyeste grad til å begripe.

Men du verden så trist det er å lese side opp og side ned om at fløtesauser er synonymt med faresone, at revet parmesan er fysjom, mer enn 355 ml øl er ikke lenger "moderat inntak" og at et kvart wienerbrød er akkurat passe porsjon for én person.

249 kroner
Vega Forlag
 
Antall stjerner:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her