Slik blir den nye Østbanehallen

Slik blir den nye Østbanehallen

Tirsdag ble Østbanehallen stengt for oppussing. Om et år avdukes hallen under navnet Ø.
01 Oktober 2013 - 17:06

– Om et års tid vil bygget fremstå i helt ny drakt under navnet Ø, sier prosjektleder i Rom Eiendom, Trond Rusten.

Byggets historiske deler skal restaureres og settes tilbake til den standen de opprinnelig var i, mens nye og moderne elementer skal skape kontrast.

– Ambisjonen er at Ø skal bli et helårs torg som hele Oslo kan benytte og være stolte av at utgjør selve inngangsporten til byen for mange besøkende, sier Rusten.

– Vi har sett til de fineste torgplassene vi vet om for å prøve å gjenskape følelsen av et utendørs torg med belysning, grønne trær og vannspeil. Fordelen er imidlertid at torget vil være inne og derfor kunne brukes hele året. Vi vil skape en kontinental følelse i hallen – med en roligere atmosfære enn hva Jernbanetorget og Oslo S kan tilby, sier Trond Rusten.

Med blant annet et fransk-italiensk brasserie, en gastropub, en sushibar og et 500 kvm matmarked, skal man som besøkende på Ø kunne spise godt til alle døgnets tider.

– Ø er rett og slett sammensmeltningen av disse ulike spisestedene og forretningene til en helt spesiell helhet innenfor Østbanehallens unike arkitektoniske rammer – som vi også vil løfte til et helt nytt nivå, sier Rusten.

LES OGSÅ: Slutt for Norges første kaffebar

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Oppdag din favoritt musserende på valentinsdagen

Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her