Slik gjennomførte Kurniawan storsvindelen

Slik gjennomførte Kurniawan storsvindelen

Rudy Kurniawan riskikerer 100 års fengsel for forfalskning og svindel.
15 Mai 2012 - 10:14

Den indonesisk fødte fødte Rudy Kurniawan var en velbeslått vinsamler. Nå mener amerikanske påtalemyndigheter at han også tilhører de største vinsvindlerne i moderne tid.

Kurniawan er nå tiltalt for forfalsking i stor stil. Han er også tiltalt for bedrageri overfor et finansieringsselskap, forsikringssvindel og forsøk på å svindle et auksjonshus og vinsamleren Bill Koch, skriver Wine Spectator.

I løpet av de ti siste årene har Kurniawan slått seg opp som vinsamler og -selger. De siste årene har det imidlertid oppstått tvil om virksomheten hans, og i vinter ble han arrestert av FBI i sitt hjem i Los Angeles.

Tatt for å selge falske viner i USA

De fem tiltalepunktene har 20 års strafferamme hver. Blir Kurniawan kjent skyldig, risikerer han i praksis livstidsstraff.

I forbindelse med tiltalen er en rekke detaljer rundt Kurniawans virksomhet blitt kjent. I flere dokumenter beskrives blant annet hvordan han blandet ulike billige viner sammen til en mikstur som «liknet smaken, fargen og karakteren til sjeldne og kostbare viner.»

Kurniawan skal også ha fått tomme Bordeaux-flasker fra en restaurant i New York. Flaskene, som han selv ofte bidro til å tømme, ble sendt hjem til ham som suvenirer etter restaurantbesøkene. Deretter fylte Kurniawan dem med sin egen blanding.

Til arbeidet med sin hjemmeblandede vin, benyttet han seg av et verksted og labaratorium han bygget hjemme hos seg selv. Der ble det også funnet stabler av falske etiketter fra samtlige 1. cru-vinslott i Bordeaux og alle de førende domainer i Burgund. FBI fant også gamle og nye korker, voks til å forsegle flasker, gummistempler med årganger og navn på berømte vinslott og årganger. I leiligheten ble det også funnet en nedskrevet bruksanvisning til vinforfalskningens kunst.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her