Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Tiltalt for å selge falsk vin i USA

Vinhandleren Rudy Kurniawan er tiltalt for å ha forsøkt å selge falsk vin for mer enn 7,3 millioner kroner.
16 Mars 2012 - 14:06

FBI pågrep torsdag i forrige uke vinhandleren Rudy Kurniawan for flere tilfeller av svindel samt forsøk på å selge falsk vin i perioden mellom 2007 og 2012.

– Herr Kurniawans dager med vin og rikdom er over dersom han blir dømt, sier advokat Preet Bharara i en uttalelse.

– Rudy Kurniawan utga seg for å være en vinentusiast som kunne avsløre falske viner, men han var selv en forfalsker, heter det.

I en av svindelsakene prøvde han å selge minst 84 flasker med vin han oppga å være fra Domaine Ponsot i Bourgogne i Frankrike. Blant annet fra Grand Cru marken Clos Saint Denis i årgangene mellom 1945 og 1971, selv om Ponsot ikke produserte vin fra vinmarken før i 1982. Flaskene var ventet å bli solgt for 3,4 millioner kroner.

Avslørte svindel med italiensk vin i Danmark

Han prøvde også å selge en flaske som han sa var fra Domaine Ponsots 1929-årgang. Vingården begynte imidlertid ikke med tapping før i 1934, ifølge tiltalen.

Kurniawan ble pågrepet i Los Angeles torsdag og er tiltalt for tre tilfeller av vinsvindel og to tilfeller av e-post-svindel. Hvert enkelt lovbrudd kan gi maksimalt 20 år i fengsel.

35-åringen som egentlig er fra Jakarta i Indonesia, bor ifølge tiltalen ulovlig i USA. Han skal ha solgt vin for mange millioner de siste årene. I 2006 solgte han for 197 millioner kroner.

Ulike nettsteder og nyhetstjenester har omtalt fenomenet Rudy Kurniawan og hans mistenkelige forretningsvirksomhet gjentatte ganger i løpet av de siste årene.

Jacob's Creek utsatt for svindel

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her