Oppskrifter

Blondies med mandelmel

Slike eplekakebiter har du kanskje ikke smakt før

Slike eplekakebiter har du kanskje ikke smakt før

Denne kaken av typen blondies er ikke bare en lyst brownie, den har også smak av epler og er laget med mel av mandler i stedet for hvete.
Aase E. Jacobsen
11 Januar 2018 - 13:00

Mandelmel er blitt veldig populært blant bakere som velger glutenfritt, lavkarbo eller også vegansk.  Det har ikke samme bakeevne som hvetemel siden det ikke inneholder gluten, men i en oppskrift som denne blondien er vi på jakt etter en litt tung bakst, og da fungerer mandelmel veldig godt som også bidrar med mye smak. Mandelmel inneholder mye mer fett enn hvetemel, på plussiden vesentlig mindre karbohydrater. Så om du vil du holde kaloriinntaket nede, kan du velge fettredusert mandelmel.  Eller bare rett og slett dele opp kaken i mindre biter.  En slik kake er nemlig mektigere enn en med hvetemel, og da klarer du deg med mindre. 

Eller kanskje du vil lage brownie

Prøv gjerne denne oppskriftene på brownie og blondie

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Blondies med mandelmel

Blondies med mandelmel

Fremgangsmåte

Kjør smør og sukker til luftig konsistens i miksmasteren. Tilsett egg og vaniljesukker og kjør til luftig masse. Brett inn mandelmel som er blandet med bakepulver og salt. Bland forsiktig til jevn masse. Vend inn sjokoladechipsene, eplebitene og nøttene.

Hell deigen i en liten smurt langpanne på ca 22 x 30 cm. Stek i 30 minutter ved 175 grader. Sjekk med en trepinne. Kaken skal være gjennomstekt, men fuktig. Del opp i biter når den er avkjølt. Den blir ganske løs i fisken og det skyldes mandelmelet.

Tips:
Velger du fettredusert mandelmel, blir kaken lettere. Det blir den også om du dropper sjokoladen. Hvis du ønsker en fastere kake, kan du bruke lik mengde hvetemel. 

Eller kanskje du vil lage brownie

Prøv gjerne denne oppskriftene på brownie og blondie

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her