Slipper å betale erstatning

Kreditorene kan foreløpig se langt etter millioner av kroner som eierne av Mikado restaurant i Stavanger har unnlatt å betale i moms.
Redaksjonen
06 Juli 2007 - 13:14

Selv om de to tiltalte medeierne av Mikado skulle bli dømt for momsunndragelse i millionklassen, vil Stavanger tingrett ikke dømme dem til å tilbakebetale noen av pengene de har unndratt. Det er klart etter at rettens formann besluttet å avskjære bostyrets erstatningskrav på 11 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.
 
Retten kan gjøre det hvis kravet er ugrunnet eller hvis det vil være til uforholdsmessig ulempe for behandlingen av straffesaken.
 
Sivil sak
Skattemyndighetene og påtalemyndigheten mener de tiltalte og hovedmannen Kwan Pang Lee (57) har holdt salg for 15,7 millioner kroner utenfor bokføring. Ifølge tiltalen skal de ansvarlige blant annet skylde staten 3,6 millioner kroner i moms.
 
Konkursboet etter Mikado Restaurantdrift AS har reist krav på 11 millioner kroner mot de ansvarlige, for blant annet å kunne dekke statens og andre kreditorers krav. Disse pengene kan både bostyret og skattemyndighetene inntil videre se langt etter.
 
Begge de tiltalte forklarte seg for Stavanger tingrett torsdag. Forklaringene dreide seg blant annet om metoden som ble brukt for å holde deler av salget utenfor regnskapene.
 
Kassejuks
Da restaurantbetjeningen skulle lage regning til kunder man antok ville betale kontant, brukte de en nøkkel for å slå kasseapparatet over i såkalt treningsfunksjon. I denne funksjonen (som er beregnet på opplæring av nye servitører) produseres det regning og kvittering, men beløpet registreres ikke i apparatet. På regningen vises en liten prikk hvis den er produsert med apparatet i treningsfunksjon.
 
- Kwan Pang Lee sa vi skulle bruke denne funksjonen når vi serverte ungdommer, pensjonister og en del take-away-kunder, forklarte begge de tiltalte kvinnene.
 
Etter hvert fikk de mistanke om at treningsfunksjonen ble brukt til noe ulovlig.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her