Slipper å melde til politiet

I dag må hoteller melde fra til politiet når utlendinger overnatter, men nå slipper de kanskje det. Hilde Charlotte Solheim i NHO Reiseliv er fornøyd.
Redaksjonen
12 November 2007 - 14:00

- Det er bra om overnattingsstedene slipper dette, sier direktør Hilde Charlotte Solheim i NHO Reiseliv til Avisenes Nyhetsbyrå.
 
Poenget er at den som driver hotell, pensjonat, losjihus eller leirplass skal ha oversikt over alle utlendinger som overnatter. Så må de melde fra til politiet om gjestene. Det er dagens regelverk som slår fast dette.
 
Fornyes
Men nå skal utlendingsloven fornyes og da kan denne bestemmelsen bli fjernet. Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener at meldeplikten bør kuttes ut fordi den er for byråkratisk.
 
Foreldet
Solheim er enig i akkurat det.
 
- Vi har et foreldet regelverk på dette området. Mange steder brukes det mye ressurser og arbeid på en registrering som mest av alt er flytting av papir, sier hun.
 
Papir og faks
Det er det lokale politiet som avgjør hvordan overnattingsstedene skal melde fra om utenlandske gjester. Dette fører til at man mange steder må føre lister på papir og fakse dem over til den lokale politistasjonen mens man andre steder har langt enklere løsninger.
 
Andre løsninger
- Vi tror at det må finnes andre måter å ivareta sikkerheten på, sier Solheim. Hun mener at det bør være tilstrekkelig at overnattingsstedene beholder opplysninger om gjestene sine i en bestemt periode - og at politiet kan sjekke disse opplysningene når det er behov for det.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en ostepai med det lille ekstra
Dagens rett

Lag en ostepai med det lille ekstra

Pai er også sommermat, og en utmerket måte å starte en ny uke på. Siden du kan bruke det du har i kjøleskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her