Slipper ikke inn i EU

Slipper ikke inn i EU

Produsenten av dessertvinen Prošek gledet seg for tidlig over Krotatias EU-medlemsskap. Gjetter du hvorfor?

Kroatiske vinprodusenter gledet seg over at landet ble EU-medlem fra 1. juli. Noen gledet seg imidlertid for tidlig, melder vinavisen.dk.

Produsenten av vinen Prošek, for eksempel. EU har forbudt vinen i EU, også innenfor Kroatias grenser. Årsaken er at navnet ligger for tett opp til italienske Prosecco – som i motsetning til kroatenes vin har fått navnet sitt beskyttet i EU. Og unionen frykter at forbrukerne kan plukke med seg feil vin dersom Prošek slipper til i hyllene.

De kroatiske vinprodusentene er sjokkert over EUs beslutning. Prošek er har århundrelange tradisjoner i regionen Dalmatia ved Adriaterhavets østkyst, og er dessuten en søt, gyllen dessertvin det bør være vanskelig å forveksle med italienernes Prosecco.

Produsentene bebreider nå sine egne myndigheter for ikke å ha gjort nok for å beskytte Prošek i løpet av landets forhandlinger om EU-medlemsskap.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen