Slipper ikke inn i EU

Slipper ikke inn i EU

Produsenten av dessertvinen Prošek gledet seg for tidlig over Krotatias EU-medlemsskap. Gjetter du hvorfor?

Kroatiske vinprodusenter gledet seg over at landet ble EU-medlem fra 1. juli. Noen gledet seg imidlertid for tidlig, melder vinavisen.dk.

Produsenten av vinen Prošek, for eksempel. EU har forbudt vinen i EU, også innenfor Kroatias grenser. Årsaken er at navnet ligger for tett opp til italienske Prosecco – som i motsetning til kroatenes vin har fått navnet sitt beskyttet i EU. Og unionen frykter at forbrukerne kan plukke med seg feil vin dersom Prošek slipper til i hyllene.

De kroatiske vinprodusentene er sjokkert over EUs beslutning. Prošek er har århundrelange tradisjoner i regionen Dalmatia ved Adriaterhavets østkyst, og er dessuten en søt, gyllen dessertvin det bør være vanskelig å forveksle med italienernes Prosecco.

Produsentene bebreider nå sine egne myndigheter for ikke å ha gjort nok for å beskytte Prošek i løpet av landets forhandlinger om EU-medlemsskap.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Biff tartar

Gamle helter lever evig

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar Les hele saken

Til toppen