Slutt etter 100 år med Läkerol - Aperitif.no
Slutt etter 100 år med Läkerol

Slutt etter 100 år med Läkerol

Over og ut for klassikerne Läkerol og Ahlgrens bilar «made in Sweden».
19 Mars 2012 - 17:42

Godterigiganten Cloetta trapper ned virksomheten i Norden. Over 300 ansatte mister jobben når produksjonen flyttes til Slovenia.

Cloetta opplyser at fabrikkene i Gävle og Alingsås skal legges ned. Det samme gjelder virksomheten i Aura i Finland. I alt 345 ansatte blir berørt av nedskjæringene, om lag 200 av dem i Sverige. Produksjonen skal avvikles i løpet av de neste to årene.

Fabrikken i Gävle har produsert pastillen Läkerol i over hundre år og godteriet Ahlgrens bilar siden 1953.

– Selvsagt er det en utrolig tung beskjed for alle oss som jobber her, men også for byen Gävle. Byen blir jo i stor grad forbundet med Läkerol og Ahlgrens bilar, sier Johan Stenborg ved Gävle-fabrikken til nyhetsbyrået TT.

Cloetta begrunner nedleggelsen med at selskapet har overkapasitet i produksjonen. Selskapet har i dag tolv fabrikker i seks land.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.
Ukens kake
Charlotte royale

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.

Det som tar lengst tid er å vente på at geleen stivner, så lettlaget er denne kaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen

Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten
+
Godbiter i pollisten

Med disse vinene får du en rimeligere smak av denne stjerneprodusenten

Mens toppvinene nærmer seg to tusenlapper, er dette konseptet reneste røverkjøpet, og uten at du går glipp av all energien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.
Ukens kake
Charlotte royale

Har du rullekake til overs, tar det bare et øyeblikk å lage denne kaken.

Det som tar lengst tid er å vente på at geleen stivner, så lettlaget er denne kaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen
Dagens rett
Dampet hvit og grønn asparges med hollandaisesaus

Nå trenger du ikke velge mellom hvit eller grønn, for de passer fint å serveres sammen

Det er i hvert fall tilhengerne av hvit og grønn asparges enige om, nemlig at hollandaise er det beste tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. mai i Oslo

Winemakers Dinner: Nydelige viner fra Provence til sommerlig meny på Nedre Foss Gård

Domaine de la Suffrene og Château de Roquefort drar i gang en vennskapelig duell om hvilke av deres sommerlige Provenceviner som passer best til kveldens delikate meny

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette kjøkkenet vil kineserne helst ha for seg selv - nå finnes det i Bergen

Når du ikke lenger får den maten du er vokst opp med, lager du den selv. Michelle Zhao tar dette ett skritt lenger med Banzha og introduserer bergensere (og andre nordmenn) for en helt ny smak av Kina.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her