Slutt for Café Ugla

Etter 54 år med drift er det slutt for Café Ugla i Bergen.
Redaksjonen
13 Juni 2008 - 10:00

Det var et kemnerkrav på drøye 100 000 kroner som ble slutten for den tradisjonsrike brune puben, som ironisk nok nylig skiftet navn til Revolver.
 
- Jeg har nok vært en bedre pubvert enn forretningsmann, sier Ludvig Daae Lampe. Nå er livsverket hans konkurs.
 
Et slit
De siste årene har det vært et slit å drive restaurant- og pubvirksomhet i lokalene. I 2003 var omsetningen nær ti millioner kroner. I 2006 var den nede i drøye seks millioner, og siden har det bare gått nedover.
 
- I etterpåklokskapens lys er det lett å si at vi skulle ha gitt oss før. Men når det har buttet imot tidligere år, har vi klart å berge virksomheten, sier Lampe til BA.no.
 
Nå har skifteretten sagt stopp. Til sammen 25 ansatte må finne seg noe annet å gjøre. Utestedet hadde håpet å få inntekter i forbindelse med planlagte arrangementer til helgen. Men det var verken retten eller kemneren interessert i.
 
Restauranteieren har ryddet de 400 kvadratmeter store lokalene som i gode tider hadde 400 gjester.
 
23 år
Ludvig Daae Lampe ble født inn i Ugla og har vært aktiv i driften i 23 år.
 
Han gir stadig skiftende rammevilkår fra politikerne og røykeloven hovedskylden for den økonomiske krisen. I motsetning til en rekke andre steder har Ugla ikke hatt muligheter for uteservering.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her