Slutt for Dean Bar

Bryggepromenaden i Fredrikstad blir en restaurant fattigere.
Redaksjonen
11 Desember 2008 - 14:00

Tirsdag kveld ble 17 ansatte ved Dean Bar orientert om at det er slutt for stedet.
 
Årsaken er at utestedet skylder store beløp til det offentlige.
 
Frist i dag
Summen er så stor at ledelsen ikke så seg i stand til å gjøre opp innen torsdag formiddag.
 
Dette var en frist som var satt fra kommunens side.
 
Bryter alkoholloven
- Dean Bar skylder totalt 429 000 kroner i arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk, sier Fredrikstad kommunes spesialkonsulent for skjenkesaker, Jarle Leknes-Kilmork til Fredrikstad Blad.
 
Situasjonen er også dramatisk for Hawk - som er nært beslektet med Dean Bar.
 
Her har det offentlige 419 000 kroner utestående i arbeidsgiveravgift og forskuddstrekk.
 
Rådmannen har innstilt på at begge får inndratt sine skjenkebevillinger for godt, fordi alkohollovens strenge krav til økonomistyring ikke er oppfylt.
 
Vil ta bevillingen
- Det er selvsagt høyst dramatisk for et utested å bli fratatt skjenkebevillingen. Derfor har administrasjonen også skyndet seg svært langsomt og gått grundig til verks i denne saken, sier Leknes-Kilmork.
 
Han viser til at Hawk og Dean Bar dessuten var to av fire utesteder som kun fikk forlenget sine skjenkebevillinger for 12 måneder - og ikke fire nye år som er vanlig - da politikerne behandlet saken i sommer. Det på bakgrunn av nettopp etterslep med skatter og avgifter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her