Slutt for tapasrestaurant

Tapasrestauranten Gamle Raadhuset i Åsgårstrand åpner ikke til sommeren.
Redaksjonen
18 April 2008 - 16:00

I fjor var det debutår for tapas i restauranten Gamle Raadhuset. Stedet var godt besøkt, til tross for mye regn. Derfor ønsket Geir Hagbarth Andresen å fortsette suksessen i 2008.
 
Kommunen var positiv og bedriften hadde planer om å bruke noen av rommene inne i det gamle rådhuset til kjøkken og innendørs servering.
 
Enstemmig
Kontrakten sier at leietaker har rett til videre leie, og utleier ble innvilget et lån fra kommunen på en million kroner for ombygging og tilpassing av deler av det gamle rådhuset. Vedtaket var enstemmig i kommunestyret.
 
- Så vi tegnet opp og gjorde befaringer med arkitekt og kokk. I fjor hadde vi bare uteservering, nå ønsket vi å ha et innetilbud, samt å sette opp et kjøkken litt bedre enn brakken vi hadde i fjor, sier Andresen til Gjengangeren.
 
Helårsdrift
Planen var å åpne i begynnelsen av mai og ha helårsdrift, med helgeåpent i de mørkeste månedene. De hadde tilbudt kommunen å betale full husleie vinter som sommer. I fjor betalte de for fire måneder.
 
- Vi jobbet med dette frem til 13. februar. Da hadde eierne, Kunstnerbyen Åsgårdstrand, et styremøte med det nye styret, som satte foten ned for oss. Som utleiere har de visst rett til dette, sier Andresen.
 
For sent
Og nå er det for sent. I følge Andresen er det ikke mulig å få tak i artister, og alt arbeidet med å sette opp til innendørs restaurant er lagt vekk.
 
Kokkene har fått andre oppdrag.
 
Andresen har ønsket å komme i kontakt med styret. Om de hadde spørsmål, eller innsigelser på prosjektet, kunne han da ha svart for seg.
 
- Men de vil visst ikke møte meg, sier han. 
 
- Om det skulle bli noen endringer nå er det for sent likevel for i år. Vi har ikke mulighet, sier Andresen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet
Ukens kake
Pasjons- og nektarinsufflé

Gi desserten masse luft og tropisk kjærlighet

Her er det suffleen som gir luftigheten og smaken av pasjonsfrukt og nektariner som står for det tropiske innslaget. At det blir en dessert alle vil like, er garantert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her