Slutt for tapasrestaurant

Tapasrestauranten Gamle Raadhuset i Åsgårstrand åpner ikke til sommeren.

I fjor var det debutår for tapas i restauranten Gamle Raadhuset. Stedet var godt besøkt, til tross for mye regn. Derfor ønsket Geir Hagbarth Andresen å fortsette suksessen i 2008.
 
Kommunen var positiv og bedriften hadde planer om å bruke noen av rommene inne i det gamle rådhuset til kjøkken og innendørs servering.
 
Enstemmig
Kontrakten sier at leietaker har rett til videre leie, og utleier ble innvilget et lån fra kommunen på en million kroner for ombygging og tilpassing av deler av det gamle rådhuset. Vedtaket var enstemmig i kommunestyret.
 
- Så vi tegnet opp og gjorde befaringer med arkitekt og kokk. I fjor hadde vi bare uteservering, nå ønsket vi å ha et innetilbud, samt å sette opp et kjøkken litt bedre enn brakken vi hadde i fjor, sier Andresen til Gjengangeren.
 
Helårsdrift
Planen var å åpne i begynnelsen av mai og ha helårsdrift, med helgeåpent i de mørkeste månedene. De hadde tilbudt kommunen å betale full husleie vinter som sommer. I fjor betalte de for fire måneder.
 
- Vi jobbet med dette frem til 13. februar. Da hadde eierne, Kunstnerbyen Åsgårdstrand, et styremøte med det nye styret, som satte foten ned for oss. Som utleiere har de visst rett til dette, sier Andresen.
 
For sent
Og nå er det for sent. I følge Andresen er det ikke mulig å få tak i artister, og alt arbeidet med å sette opp til innendørs restaurant er lagt vekk.
 
Kokkene har fått andre oppdrag.
 
Andresen har ønsket å komme i kontakt med styret. Om de hadde spørsmål, eller innsigelser på prosjektet, kunne han da ha svart for seg.
 
- Men de vil visst ikke møte meg, sier han. 
 
- Om det skulle bli noen endringer nå er det for sent likevel for i år. Vi har ikke mulighet, sier Andresen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen