Slutt for Wesselstuen

Tradisjonsrike Wesselstuen restaurant i Bergen skal stenge.
Redaksjonen
13 Oktober 2008 - 15:24

Restauranten ble åpnet på Ole Bulls plass i Bergen i 1957. Men snart lukkes dørene for godt.
 
Etter all sannsynlighet er sist driftsdag 30. desember.
 
- Det er trist, men beslutningen er tatt, sier direktør Jan Skulstad i eierselskapet Dikterstuene AS.
 
Bakgrunnen er en konflikt om en ny lønnsavtale for servitørene.
 
Tapt millioner
Siden restauranten åpnet, har servitørene fått 12,5 prosent av omsetningen i lønn.
 
I januar opplyste ledelsen at den ville innføre fastlønn for de ansatte på Holbergstuen, Logehaven og Wesselstuen.
 
- På Wesselstuen ville de ikke engang snakke om det. Hele tiden har de bedt om mer tid. Det har vært trenering og tull. Styret er trøtt av det. Vi har tapt bortimot to millioner kroner hvert år i ti år, sier Skulstad.
 
Servitørene, som fikk beskjeden på et allmannamøte i går, er fortvilet.
 
Visst det lenge
- Dette har de visst lenge. De har tatt det som en trussel de ikke har trodd på, sier Skulstad til bt.no.
 
De ansatte har fått et tilbud om cirka 200 kroner timen flatt. Wessel-servitørene har protestert, fordi de mener at de vil gå 20 prosent ned i lønn.
 
Gulrot
- Dagens system er en gulrot som gjør at vi yter ekstra, sier tillitsvalgt Marianne Helen Farsund-Fauske, som har jobbet som servitør på Wesselstuen i 18 år.
 
- Men vi har vært positive til å diskutere alternative lønnssystemer, hvis det er måten å redde Wesselstuen på.
 
Skulstad avviser at Wessel-servitørene ville tjene mindre med fastlønn.
 
- Moderne restaurantdrift basert på provisjon er noe de aller fleste prøver å unngå, sier Skulstad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her