Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Slutt for Wesselstuen

Tradisjonsrike Wesselstuen restaurant i Bergen skal stenge.
Redaksjonen
13 Oktober 2008 - 15:24

Restauranten ble åpnet på Ole Bulls plass i Bergen i 1957. Men snart lukkes dørene for godt.
 
Etter all sannsynlighet er sist driftsdag 30. desember.
 
- Det er trist, men beslutningen er tatt, sier direktør Jan Skulstad i eierselskapet Dikterstuene AS.
 
Bakgrunnen er en konflikt om en ny lønnsavtale for servitørene.
 
Tapt millioner
Siden restauranten åpnet, har servitørene fått 12,5 prosent av omsetningen i lønn.
 
I januar opplyste ledelsen at den ville innføre fastlønn for de ansatte på Holbergstuen, Logehaven og Wesselstuen.
 
- På Wesselstuen ville de ikke engang snakke om det. Hele tiden har de bedt om mer tid. Det har vært trenering og tull. Styret er trøtt av det. Vi har tapt bortimot to millioner kroner hvert år i ti år, sier Skulstad.
 
Servitørene, som fikk beskjeden på et allmannamøte i går, er fortvilet.
 
Visst det lenge
- Dette har de visst lenge. De har tatt det som en trussel de ikke har trodd på, sier Skulstad til bt.no.
 
De ansatte har fått et tilbud om cirka 200 kroner timen flatt. Wessel-servitørene har protestert, fordi de mener at de vil gå 20 prosent ned i lønn.
 
Gulrot
- Dagens system er en gulrot som gjør at vi yter ekstra, sier tillitsvalgt Marianne Helen Farsund-Fauske, som har jobbet som servitør på Wesselstuen i 18 år.
 
- Men vi har vært positive til å diskutere alternative lønnssystemer, hvis det er måten å redde Wesselstuen på.
 
Skulstad avviser at Wessel-servitørene ville tjene mindre med fastlønn.
 
- Moderne restaurantdrift basert på provisjon er noe de aller fleste prøver å unngå, sier Skulstad.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Varm opp til grillsesongen med kylling satay
+
Klubbkokken serverer
Kylling satay med peanøttsaus og agurksalat

Varm opp til grillsesongen med kylling satay

Enten du går for kullgrill, gassgrill, engangsgrill eller grillpanne er disse sprøstekte kyllingspiddene i fyldig peanøttsaus en sikker vinner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her