Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Matkurs og vinkurs

Smaking i Oslo 30. november

Smak 10 lekre viner fra hjertet av Châteauneuf-du-Pape
Foto: (debyaho)

Smak 10 lekre viner fra hjertet av Châteauneuf-du-Pape

Vi snakker om noen av de mest eksklusive og lagringsdyktige rødvinene som lages når Châteauneuf-du-Pape kommer opp i diskusjonen. La deg forføre og inspirere til store smaksopplevelser denne norvemberkvelden.
Julie Helene Amundsen
23 August 2020 - 18:23

COVID 19 - KURS UTSATT

Grunnet smittevernsrestriksjoner er dette kurset dessverre flyttet på ny. Alle deltakere vil motta e-post så snart ny dato er fastsatt.
Vinmaker Edouard Guerin Foto: Francois Moura Photographe Auteu

 Til jul- og vintersesongen hører fløyelsmyke og kraftfulle rødviner med, og vi ringer den inn med de beste viner som tenkes kan. Denne kvelden får du smake hele 10 viner fra Châteauneuf-du-Pape, et av vinverdenens mest legendariske områder. Det er Ogier vi får på besøk denne kvelden, en produsent som på 1800-tallet startet som en negociant og vinhandler. Gjennom årenes løp kjøpte de opp flere mindre vinhus, og i dag sitter de på 90 hektar med vinmark.

Det er unge og ambisiøse Edouard Guerin som er vinmaker. Han er opptatt av bærekraft og derfor er de fleste vinmarkene i dag økologiske eller i en fase hvor de er på vei til å bli det. Edouard jobber også med å fermentere hele drueklaser, en gammel teknikk som i de senere årene har blitt populær også i Rhone-dalen. Ved å la druene gjære med stilken holder man alkoholnivået nede på et mer balansert nivå, samtidig som det gir vinen ekstra struktur. I tråd med klimaendringene er dette en teknikk som trolig flere vinmakere vil ta i bruk i årene fremover. Edouard bruker alt fra ståltanker og store fat, til koniske sementtanker for fermentering. 

 Dette er de koniske sementtankene som Edouard Guerin bruker til vinene.  Foto: MP60

På denne spennende smaking får du bli med å teste alt det beste Rhone har å by på. Det blir blant annet to viner som ikke er tilgjengelig på markedet før i Januar. Du får smake Côte du Rhone, og Crozes Hermitage. I tillegg blir det en hvit Châteauneuf-du-Pape som er å regne som en sjeldenhet. Hele kvelden avsluttes med tre lekre røde Châteauneuf-du-Pape-viner, blant annet en 10-år gammel godbit. Den siste vinen er en overraskelse, det bare er å glede seg til. Dette blir utvilsomt en smaking som er verdt å få med seg!

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull
Ukens kake
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

Gult er fortsatt kult og sammen med grønt vårens farge - her får du alt i en og samme munnfull

Søtt, syrlig og kaldt i skjønn forening med seig nøttebunn. Det blir vanskelig å holde fingrene unna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv
Godbiter i pollisten

Disse vinene vil italienerne helst ha for seg selv

Men disse sommelierfavorittene finnes altså et tastetrykk unna, og vil garantert by på mye god vinopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her