Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 22. september

En unik mulighet til å smake hele 12 toppviner fra California - denne smakingen kan du ikke gå glipp av

En unik mulighet til å smake hele 12 toppviner fra California - denne smakingen kan du ikke gå glipp av

Viner fra Bien Nacido defineres ofte av deres maritime karakter i kombinasjon med røde frukter og roseblomstarmona. 22. september får vi gleden av å smake oss gjennom hele 12 viner fra denne anerkjente vingården.
14 Juni 2021 - 13:22

I 1969 satte to brødre i California seg et mål - de ville starte en vingård som skulle bli blant verdens beste. Målet brødrene Steve og Bob Miller satte seg var en feiring av familiens 100 år med jordbruk i California og skulle demonstrere kvaliteten og styrken i sentralkystens jordsmonn.

Bob og Steve fant et stykke land som tidligere hadde vært brukt som beiteland, og som de umiddelbart mente hadde potensiale. Skiferjorden og det unike klimaet fra den tverrgående fjellkjeden Santa Ynez virket nemlig svært lovende. Etter fire år med svette og hardt arbeid sto til slutt de originale vinmarkene klare - rundt 120 hektar med pinot noir og chardonnay. På grunn av lidenskapen og engasjementet Bob og Steve hadde lagt inn i prosjektet, kalte de vingården for Bien Nacido, som betyr "godt født" på spansk.

Vingården Bien Nacido ligger i Santa Maria Valley, i det man kan kalle en maritimt påvirket ørken. Om morgenen ligger tåken tykt, og på ettermiddagen tilfører Stillehavet en kjølig bris. Terrenget består av sand, kalk og leire som gir god drenering. Alt dette resulterer i druer som modnes sakte og henger lenge på vinstokkene.

 Tåken ligger tykt i Santa Maria Valley Foto: 2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net

I dag består Bien Nacido av over 320 hektar plantede vinranker, hvorav 120 hektar er beplantet med chardonnay, 100 hektar med pinot noir, og et antall hektar med pinot blanc, syrah og merlot. Siden 1992 har brødrene også eksperimentert med beplantning av pinot gris, barbera, roussanne, nebbiolo og viognier, samt nye kloner av chardonnay, pinot noir, syrah og merlot. Mange av chardonnay-vinstokkene som har blitt plantet i California de siste tjue årene begynte som Bien Nacidos stiklinger, og syrah-stiklingene har etterhvert blitt så rennomerte at noen vingårder refererer til plantene sine som Bien Nacido-kloner.

Den 22. september gis vi et innblikk i hva det er som gjør vinene til Bien Nacido så unike, og får smake hele 12 deilige viner fra Santa Maria Valley. En siste solstråle før vi går inn i årets regnfulle tid!  

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

    Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her