Smak enestående rieslinger fra en av Tysklands ledende vinmakere

Vinkurs 24. august i Oslo

(Silberkorn)

Smak enestående rieslinger fra en av Tysklands ledende vinmakere

Det vil bli syrlige og komplekse smaker å finne i glasset denne kvelden. En av de mest spennende vinmakenne i Tyskland, som det er vel verdt å følge med på, viser frem et bredt spekter av sine beste viner.

 

Jochen Dreissigacker har sin unge alder til tross, i løpet av kort tid markert seg som en av Tysklands ledende vinmakere. Jancis Robinson har erklært ham som et geni, og det gir oss andre liten grunn til å tvile. Stilen hans er rik og kompleks, med andre ord kraftige viner som egner seg godt til mat. 

Weingut Dreissigacker holder til i Rheinhessen, ikke langt unna storbyen Frankfurt. Han eier 21 hektar med vinmark hvor det i stor grad er fokus på hvite druer. Her finner man favoritter som riesling og chardonnay, men også mindre kjente druer som rieslaner som er en krysning mellom riesling og sylvaner. Det dyrkes også litt rødt, blant annet pinot noir.

Denne kvelden får du smake alt fra deilig sekt, til fantastiske enkeltvinmarksviner fra grand cru-ene Morstein, Kirchspiel og Geyersberg. Ikke bare alle nivåer av riesling, men også ulike tolkninger av de andre druene er med. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Dreissigackers viner.

Jochens vinifikasjon er mye av grunnen til den høye kvaliteten på vinene. Hans mål er å lage klare og konsentrerte viner, med tydelig preg av terroir. Alle vinmarkene er økologisk sertifisert, og all vin gjæres med det som naturlig sitter på drueskallet. Dette er med andre ord bærekraftige og rene viner. Mye av arbeidet i vinmarkene og i produksjonslokalet foregår manuelt. Det legges derfor mye tid ned i håndplukking og selektering av modne druer, som gir lav avkastning og vin av svært høy kvalitet.

Bla nedover for å se vinlisten

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen