Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 14. september

Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere. Er du abonnent av Apéritifs Mat & Vinklubb får du ekstra hyggelig pris på denne smakingen.

Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere. Er du abonnent av Apéritifs Mat & Vinklubb får du ekstra hyggelig pris på denne smakingen.

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.
01 August 2021 - 08:25

Som abonnement på Apéritifs Mat & Vinklubb får du denne fantastiske smakingen for kun 345,-. Vinhuset Georg Breuer står for strukturert Riesling med god syre, lavt alkoholinnhold og en nydelig mineralitet. Dette kan anses som den klassiske Breuer-stilen, og det er den som har gjort Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck og Nonnenberg kjent som de store, tørre rieslingene i Rheingau. 

Georg Breuer kan anses å være en kultprodusent - de har liten produksjon og en filosofi om at vinen lager seg selv, dvs. at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes verken jorden mens druene vokser, eller vinen mens den modnes og gjæres. Gjæringen foregår på gamle, tyske eikefat og vinen får da ligge helt i fred, uten at prosessen fremskyndes eller stoppes.  Denne filosofien er utradisjonell, men for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt. Vinens egenvekt, tetthet og kompakthet er altså viktigere enn at vinen produseres i store volum.

 

Vingården ble stiftet i 1880 og har vært i Breuer-familiens eierskap siden begynnelsen av 1900-tallet. Peter Breuer overlot den senere til sin sønn Georg Breuer – som vingården er oppkalt etter i dag. Med tiden utvidet Georgs sønner Heinrich og Bernhard Breuer vinmarkene, og sikret seg monopol på marken Rauenthal Nonnenberg, samt 34 hektar vinmark i de aller beste områdene i Rüdesheim og Rauenthal.

 Theresa Breuer driver vingården i dag.

Internasjonalt ble Bernhard Breuer tidlig på 80-tallet en svært anerkjent vinmaker, og gjennom hans visjoner og harde arbeid, er vingården blitt det den er i dag. Da Bernhard brått døde i 2004 var det hans datter, Theresa Breuer, som fikk ta over driften av vingården. Hun var da i begynnelsen av 20-årene og fikk god hjelp av sin onkel og Cellar Master Hermann Schmoranz. I dag trår hele familien til om nødvendig, og de driver også et lite vertshus i den hyggelige lille byen Rüdesheim ved Rhinens elvebredde, som er vel verdt et besøk.

Denne kvelden vil vi bli bedre kjent med vinhuset Georg Breuer, og får smake oss gjennom hele 9 av Breuers utsøkte viner.

Vinliste.jpg [42.99 KB]
Aftenens vinliste. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her