Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 14. september

Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere. Er du abonnent av Apéritifs Mat & Vinklubb får du ekstra hyggelig pris på denne smakingen.

Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere. Er du abonnent av Apéritifs Mat & Vinklubb får du ekstra hyggelig pris på denne smakingen.

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.
01 August 2021 - 09:25

Som abonnement på Apéritifs Mat & Vinklubb får du denne fantastiske smakingen for kun 345,-. Vinhuset Georg Breuer står for strukturert Riesling med god syre, lavt alkoholinnhold og en nydelig mineralitet. Dette kan anses som den klassiske Breuer-stilen, og det er den som har gjort Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck og Nonnenberg kjent som de store, tørre rieslingene i Rheingau. 

Georg Breuer kan anses å være en kultprodusent - de har liten produksjon og en filosofi om at vinen lager seg selv, dvs. at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes verken jorden mens druene vokser, eller vinen mens den modnes og gjæres. Gjæringen foregår på gamle, tyske eikefat og vinen får da ligge helt i fred, uten at prosessen fremskyndes eller stoppes.  Denne filosofien er utradisjonell, men for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt. Vinens egenvekt, tetthet og kompakthet er altså viktigere enn at vinen produseres i store volum.

 

Vingården ble stiftet i 1880 og har vært i Breuer-familiens eierskap siden begynnelsen av 1900-tallet. Peter Breuer overlot den senere til sin sønn Georg Breuer – som vingården er oppkalt etter i dag. Med tiden utvidet Georgs sønner Heinrich og Bernhard Breuer vinmarkene, og sikret seg monopol på marken Rauenthal Nonnenberg, samt 34 hektar vinmark i de aller beste områdene i Rüdesheim og Rauenthal.

 Theresa Breuer driver vingården i dag.

Internasjonalt ble Bernhard Breuer tidlig på 80-tallet en svært anerkjent vinmaker, og gjennom hans visjoner og harde arbeid, er vingården blitt det den er i dag. Da Bernhard brått døde i 2004 var det hans datter, Theresa Breuer, som fikk ta over driften av vingården. Hun var da i begynnelsen av 20-årene og fikk god hjelp av sin onkel og Cellar Master Hermann Schmoranz. I dag trår hele familien til om nødvendig, og de driver også et lite vertshus i den hyggelige lille byen Rüdesheim ved Rhinens elvebredde, som er vel verdt et besøk.

Denne kvelden vil vi bli bedre kjent med vinhuset Georg Breuer, og får smake oss gjennom hele 9 av Breuers utsøkte viner.

Vinliste.jpg [42.99 KB]
Aftenens vinliste. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her