Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 14. september

Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere. Er du abonnent av Apéritifs Mat & Vinklubb får du ekstra hyggelig pris på denne smakingen.

Denne kvelden får du smake 9 elegante viner fra en av Rheingaus beste vinmakere. Er du abonnent av Apéritifs Mat & Vinklubb får du ekstra hyggelig pris på denne smakingen.

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.
01 August 2021 - 09:25

Som abonnement på Apéritifs Mat & Vinklubb får du denne fantastiske smakingen for kun 345,-. Vinhuset Georg Breuer står for strukturert Riesling med god syre, lavt alkoholinnhold og en nydelig mineralitet. Dette kan anses som den klassiske Breuer-stilen, og det er den som har gjort Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck og Nonnenberg kjent som de store, tørre rieslingene i Rheingau. 

Georg Breuer kan anses å være en kultprodusent - de har liten produksjon og en filosofi om at vinen lager seg selv, dvs. at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes verken jorden mens druene vokser, eller vinen mens den modnes og gjæres. Gjæringen foregår på gamle, tyske eikefat og vinen får da ligge helt i fred, uten at prosessen fremskyndes eller stoppes.  Denne filosofien er utradisjonell, men for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt. Vinens egenvekt, tetthet og kompakthet er altså viktigere enn at vinen produseres i store volum.

 

Vingården ble stiftet i 1880 og har vært i Breuer-familiens eierskap siden begynnelsen av 1900-tallet. Peter Breuer overlot den senere til sin sønn Georg Breuer – som vingården er oppkalt etter i dag. Med tiden utvidet Georgs sønner Heinrich og Bernhard Breuer vinmarkene, og sikret seg monopol på marken Rauenthal Nonnenberg, samt 34 hektar vinmark i de aller beste områdene i Rüdesheim og Rauenthal.

 Theresa Breuer driver vingården i dag.

Internasjonalt ble Bernhard Breuer tidlig på 80-tallet en svært anerkjent vinmaker, og gjennom hans visjoner og harde arbeid, er vingården blitt det den er i dag. Da Bernhard brått døde i 2004 var det hans datter, Theresa Breuer, som fikk ta over driften av vingården. Hun var da i begynnelsen av 20-årene og fikk god hjelp av sin onkel og Cellar Master Hermann Schmoranz. I dag trår hele familien til om nødvendig, og de driver også et lite vertshus i den hyggelige lille byen Rüdesheim ved Rhinens elvebredde, som er vel verdt et besøk.

Denne kvelden vil vi bli bedre kjent med vinhuset Georg Breuer, og får smake oss gjennom hele 9 av Breuers utsøkte viner.

Vinliste.jpg [42.99 KB]
Aftenens vinliste. Vær oppmerksom på at endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her