Smak 9 viner fra en av Rheingaus mest anerkjente produsenter

Vinsmaking i Oslo 25. januar

Smak 9 viner fra en av Rheingaus mest anerkjente produsenter

Som et av Tysklands mest berømte vinhus, er nok Georg Breuer i Rüdesheim et begrep for de fleste. Dette er kanskje spesielt på grunn av deres rieslinger, og denne kvelden får vi smake både riesling og mere til.

Vinhuset Georg Breuer står for strukturert Riesling med god syre, lavt alkoholinnhold og en nydelig mineralitet. Dette kan anses som den klassiske Breuer-stilen, og det er den som har gjort Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck og Berg Nonnenberg kjent som de store, tørre rieslingene i Rheingau. 

Georg Breuer kan anses å være en kultprodusent - de har liten produksjon og en filosofi om at vinen lager seg selv, dvs. at ingen kjemikalier eller stoffer tilsettes verken jorden mens druene vokser, eller vinen mens den modnes og gjæres. Gjæringen foregår på eikefat og vinen får da ligge helt i fred, uten at prosessen fremskyndes eller stoppes.  Denne filosofien er utradisjonell, men for Breuer er balanse, aroma og fylde viktigere enn mostvekt. Vinens egenvekt, tetthet og kompakthet er altså viktigere enn at vinen produseres i store volum.

 

Vingården ble stiftet i 1880 og har vært i Breuer-familiens eierskap siden begynnelsen av 1900-tallet. Peter Breuer overlot den senere til sin sønn Georg Breuer – som vingården er oppkalt etter i dag. Med tiden utvidet Georgs sønner Heinrich og Bernhard Breuer vinmarkene, og sikret seg monopol på marken Rauenthal Nonnenberg, samt 34 hektar vinmark i de aller beste områdene i Rüdesheim og Rauenthal.

 Theresa Breuer driver vingården i dag.

Internasjonalt ble Bernhard Breuer tidlig på 80-tallet en svært anerkjent vinmaker, og gjennom hans visjoner og harde arbeid, er vingården blitt det den er i dag. Da Bernhard brått døde i 2004 var det hans datter, Theresa Breuer, som fikk ta over driften av vingården. Hun var da i begynnelsen av 20-årene og fikk god hjelp av sin onkel og Cellar Master Hermann Schmoranz. I dag trår hele familien til om nødvendig, og de driver også et lite vertshus i den hyggelige lille byen Rüdesheim ved Rhinens elvebredde, som er vel verdt et besøk.

Denne kvelden vil vi bli bedre kjent med vinhuset Georg Breyer, og får smake oss gjennom hele 9 av Breuers utsøkte viner.

Aftenens vinliste. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen