Matkurs og vinkurs

Vinkurs 6. mai i Oslo

Lurer du på hvorfor Brunello di Montalcino er så ettertraktet? Det får du smake på denne kvelden - samt mye annet
Foto: (franckreporter)

Lurer du på hvorfor Brunello di Montalcino er så ettertraktet? Det får du smake på denne kvelden - samt mye annet

Få med deg 10 smakfulle viner fra brunelloprodusenten Castello Banfi som i løpet av en kveld gir deg et dypdykk i det beste Toscana har å by på, samt to spennende musserende viner fra Piemonte.
18 Januar 2019 - 18:52
 

I hjertet av det sørlige Toscana, nemlig i Montalcino,  finner du Castello Banfi. Her går moderne vinproduksjon og lange tradisjoner hånd i hånd.

Dette får du mulighet til å smake denne kvelden

Montalcino er en vakker middelalderlandsby sør for Siena i Toscana. Byen ligger på en 600 meter høy åskam med en gammel borg ruvende over landskapet. Det var i disse pittoreske omgivelsene at brødrene brødrene John og Harry Mariani bestemte seg for å etablere Banfi i 1978.

Mariani-brødrene overtok det amerikanske vinimportselskapet Banfi etter sin far som utvandret fra Italia på begynnelsen av 1900-tallet. Sammen med ønologen Enzio Rivella, grublet de på hvordan de skulle få italiensk vin inn på verdensmarkedet i en tid da landets anerkjennelse som vinproduserende nasjon var på hell. De lette etter muligheter for å lage vin på et sted der de kunne kombinere italienske tradisjoner og moderne teknologi. I 1976 fant de området som skulle danne grunnlaget for et av Italias største vin-eventyr.

På den 2830 hektar store eiendommen i Montalcino produserer Castello Banfi årlig 10 millioner flasker, fra hvite og røde hverdagsviner til det mest eksklusive som lages i Toscana. Med vinmarker også i Piemonte har selskapet blitt kjent som en dedikert og nyskapende produsent. Alt dette får du muligheten til å bli kjent med denne maikvelden.

Det er Jgor Marini som kommer på besøk denne flotte mai kvelden, og skal ta oss gjennom disse 10 spennende vinene. Her vil du få smake alt fra musserende viner fra Piemonte, via deilig sangioveseviner fra Chianti Classico og ikke minst de mange spennende uttrykkene av brunello som sangiovese kalles i Montalcino. 

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse.

Bla ned for å se kveldens viner.

 Vakre Castello Banfi
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her