Smak cava i toppsjiktet deriblant en svært så eksklusiv nylansering

Vinkurs i Oslo 18. November

(whitedesk)

Smak cava i toppsjiktet deriblant en svært så eksklusiv nylansering

Juve y Camps lager noen av de mest klassiske og vellagrete cavaene på polet, og denne kvelden får du mulighet til å smake cava i toppsjiktet, inkludert deres toppvin som lanseres i et veldig lite parti i November. Etter denne smakingen vil det kun være noen få flasker igjen i Norge.

Cava er ingen nykommer blant de musserende vinene, noe som også viser seg i historien til cavaprodusenten Juvé y Camps. Firmaet ble dannet i 1921, da ekteparet Joan Juvé Baqués og Teresa Camps Farré lanserte sin første cava, men røttene går tilbake til slutten av 1700-tallet.

Les mer om Juve y Camps her

Juve y Camps Foto: Blai Carda / Óbal Etudi

Den gangen lå vinmarkene i cavabyen San Sadurní d’Anoia, i dag er totalt 184 ha med vinmarker spredt over store deler av Penedès. Produksjonen er en blanding av cava og stille viner (som i hovedsak er hvite). Til cavaproduksjonen er for det meste de tre store cavadruene som inngår: Xarel-lo, macabeo og parellada, samt litt chardonnay, som alle er grønne druer. Vinmarkene ligger i varierende høyde over havet, noe som gir druer med ulike egenskaper, for eksempel når det gjelder syre. Slik ivaretas friskheten og balansen til vinen.

Se alle vinene fra Juve y Camps her

Cava ligger til lagring fra topp til tå i Juves kjellere.

Juvé y Camps utmerker seg med å la vinene lagre lenge på bunnfallet, og vinene utmerker seg deretter - dette er cava med ekstra dybde og kompleksitet. Det er nettopp dette som gjør Juve y Camps en stolt markedsleder innen gran reserva-segmentet, som kun utgjør under 2 prosent av det gigantiske cavamarkedet på 250 millioner flasker. 70 prosent av det Juve y Camps sender ut på markedet er nemlig gran reserva. 

Du får smake det aller beste av cava - som en av de første i Norge

 Victor Bernabé.

Det er Victor Bernabé som kommer på besøk denne flotte novemberkvelden, og skal ta oss gjennom hele Juve y Camps sin velsmakende portefølje.  Deriblant toppvinen La Capella, som lanseres i et lite parti i tilleggsutvalget nå i november 2019. Vinen er laget av 100 prosent xarel.lo, den mest lagringdyktige cavadruen, og har navn fra den 7 hektar store vinmarken La Capella, som kun er plantet med denne druen. 

I denne vinmarken er det kun de beste 0,7 hektar med frittstående 40-50 år gamle buskbeskjærte vinplanter som brukes til denne toppvinen. Jordsmonnet er spesielt bra for xarel.lo, med moderat dybde på 40-80 cm, veldig god drenering, basert på leire og sandstein, med medium tekstur innslag av grovere elementer.

Til sammen gir dette jordsmonnet en nerve i fruktaromabilde og konsentrasjon som gir større lagringspotensial enn normalt. Denne cavaen lagrer på bunnfall i minst 100 måneder, og får både struktur, kompleksitet og finesse.Markant friskhet balanseres av modningsaromaer og hvit frukt (fersken), understøttet av balsamiske aromaer fra jordsmonnet.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

 

Kommende kurs

Til toppen