Smak deg gjennom Norge på Karl Johan

Utstillere og kokkelærlinger fra nesten hele Norge deltar i Matstreif på Karl Johan og Universitetsplassen i Oslo 10. og 11. juni. Bli med og ta del av godsakene du også!

Innovasjon Norge står bak arrangementet i samspill med flere aktører innenfor matbransjen.

Målet er å sette fokus på lokalmat, norsk matkultur og norsk smak og vise et tverrsnitt av det spennende som skjer innenfor norsk matproduksjon for tiden.

Bondens Marked
Nesten 60 stands med lokalmatprodusenter fra hele Norge vil presentere og selge sine produkter disse to dagene i et spesiallaget Bondens Marked. Her vil man få direkte kontakt med dem som lager produktene og det vil være mulig å få kjøpt mat du vanligvis ikke finner i Oslo. En unik sjanse til nye smaker og nye opplevelser.

Kokkekonkurransen Go´biten
Innovasjon Norge er opptatt av at norsk mat og matkultur skal ha en forankring hos dagens ungdom. I samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening arrangeres derfor en konkurranse med tema småretter som passer til feiring av en 18 års dag. 12 to-manns lag med unge kokkelærlinger fra mange kanter av landet deltar i konkurransen om premier til reise og utdanningsstipend. Konkurransen avholdes både lørdag og søndag og publikum inviteres til å delta i juryarbeidet sammen med en fagjury. Råvarene som er utgangspunktet for konkurransen, vil bli hentet fra Bondens Marked.

Sceneprogram
Fra scenen på Universitetsplassen vil det bli et variert program begge dager for alle aldre. Kjente NRK-ansikt lager barneTV-show, teaterhøgskolen fremfører utdrag fra Knut Nærums Per Gynt, Klovner i Kamp har konsert, Oslo Operafestival vil fremføre utdrag fra Ibsen-opera og det blir overrekkelse av en rekke priser.

Informasjons- og aktivitetsstand
På Universitetsplassen blir det blant annet mulig å oppleve smaksverksted for barn, kafé med servering av spennende smaker fra Norge, matlaging under ledelse av entusiastiske kokker, G-appetitt, smakebiter og tips for et sunnere kosthold, jordbærland med nyplukkede jordbær og barna kan plante sin egen jordbærplante og ta med seg hjem, norsk mat med indisk vri, pizzakonkurranse samt matspesialiteter du kan kjøpe med deg hjem.

Ytterligere informasjon med detaljer på program og utstillere finnes på www.matstreif.no .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen