Smak deg gjennom Norge på Karl Johan

Utstillere og kokkelærlinger fra nesten hele Norge deltar i Matstreif på Karl Johan og Universitetsplassen i Oslo 10. og 11. juni. Bli med og ta del av godsakene du også!
Redaksjonen
08 Juni 2006 - 08:40

Innovasjon Norge står bak arrangementet i samspill med flere aktører innenfor matbransjen.

Målet er å sette fokus på lokalmat, norsk matkultur og norsk smak og vise et tverrsnitt av det spennende som skjer innenfor norsk matproduksjon for tiden.

Bondens Marked
Nesten 60 stands med lokalmatprodusenter fra hele Norge vil presentere og selge sine produkter disse to dagene i et spesiallaget Bondens Marked. Her vil man få direkte kontakt med dem som lager produktene og det vil være mulig å få kjøpt mat du vanligvis ikke finner i Oslo. En unik sjanse til nye smaker og nye opplevelser.

Kokkekonkurransen Go´biten
Innovasjon Norge er opptatt av at norsk mat og matkultur skal ha en forankring hos dagens ungdom. I samarbeid med Norges Kokkemesteres Landsforening arrangeres derfor en konkurranse med tema småretter som passer til feiring av en 18 års dag. 12 to-manns lag med unge kokkelærlinger fra mange kanter av landet deltar i konkurransen om premier til reise og utdanningsstipend. Konkurransen avholdes både lørdag og søndag og publikum inviteres til å delta i juryarbeidet sammen med en fagjury. Råvarene som er utgangspunktet for konkurransen, vil bli hentet fra Bondens Marked.

Sceneprogram
Fra scenen på Universitetsplassen vil det bli et variert program begge dager for alle aldre. Kjente NRK-ansikt lager barneTV-show, teaterhøgskolen fremfører utdrag fra Knut Nærums Per Gynt, Klovner i Kamp har konsert, Oslo Operafestival vil fremføre utdrag fra Ibsen-opera og det blir overrekkelse av en rekke priser.

Informasjons- og aktivitetsstand
På Universitetsplassen blir det blant annet mulig å oppleve smaksverksted for barn, kafé med servering av spennende smaker fra Norge, matlaging under ledelse av entusiastiske kokker, G-appetitt, smakebiter og tips for et sunnere kosthold, jordbærland med nyplukkede jordbær og barna kan plante sin egen jordbærplante og ta med seg hjem, norsk mat med indisk vri, pizzakonkurranse samt matspesialiteter du kan kjøpe med deg hjem.

Ytterligere informasjon med detaljer på program og utstillere finnes på www.matstreif.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her