Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 23. januar i Oslo

Smak deg igjennom historiske viner fra Chianti og Montalcino

Smak deg igjennom historiske viner fra Chianti og Montalcino

Ærverdige Ruffino kommer til Norge og har med sine beste viner inkludert en eldre årgang.
01 Oktober 2022 - 10:07

Ruffino ble startet i Pontassieve utenfor Firenze 1877, og de har lange tradisjoner som vinprodusent. Siden starten har målet alltid vært å lage de beste vinene fra Toscana, og det holder de fortsatt på. Til tross for mange hindere på veien, de ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig og de ble helt oversvømmet i 1966. De har alltid klart å reise seg opp igjen og er nå en av Toscanas største produsenter.

Vakre vinmarker hos Ruffino Foto: Ruffino

Det at de er store går heldigvis ikke utover kvaliteten, kanskje heller tvert imot. Grunnet den lange tradisjonen har de mye og variert erfaring som de prøver å møte det moderne markedet med.  De legger store ressurser i å på sikt gjøre alle vinmarker økologiske og jobber generelt mot mer bærekraftig produksjon. har også startet et engasjement de kaller Ruffino Cares, som gir tilbake til lokalmiljøet, bidrar til å få flere kvinner inn i lederstillinger og ikke minst med et stort miljøperspektiv.

Håndinnhøsting av druer hos Ruffino Foto: Ruffino

Denne kvelden kommer Christian Bottegal for å gi innsikt i Toscanas og Ruffinos tradisjonsrike vinhistorie. Hovedfokuset ligger på Chianti, men du får også smake hvitt og rosé, samt deres beste Brunello di Montalcino. Christian har også med seg en ekstra godbit i kofferten, nemlig toppvinen Ducalo Oro i 1990-årgang.

Vinliste Ruffino.jpg [82.07 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her