Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 23. januar i Oslo

Smak deg igjennom historiske viner fra Chianti og Montalcino

Smak deg igjennom historiske viner fra Chianti og Montalcino

Ærverdige Ruffino kommer til Norge og har med sine beste viner inkludert en eldre årgang.
01 Oktober 2022 - 10:07

Ruffino ble startet i Pontassieve utenfor Firenze 1877, og de har lange tradisjoner som vinprodusent. Siden starten har målet alltid vært å lage de beste vinene fra Toscana, og det holder de fortsatt på. Til tross for mange hindere på veien, de ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig og de ble helt oversvømmet i 1966. De har alltid klart å reise seg opp igjen og er nå en av Toscanas største produsenter.

Vakre vinmarker hos Ruffino Foto: Ruffino

Det at de er store går heldigvis ikke utover kvaliteten, kanskje heller tvert imot. Grunnet den lange tradisjonen har de mye og variert erfaring som de prøver å møte det moderne markedet med.  De legger store ressurser i å på sikt gjøre alle vinmarker økologiske og jobber generelt mot mer bærekraftig produksjon. har også startet et engasjement de kaller Ruffino Cares, som gir tilbake til lokalmiljøet, bidrar til å få flere kvinner inn i lederstillinger og ikke minst med et stort miljøperspektiv.

Håndinnhøsting av druer hos Ruffino Foto: Ruffino

Denne kvelden kommer Christian Bottegal for å gi innsikt i Toscanas og Ruffinos tradisjonsrike vinhistorie. Hovedfokuset ligger på Chianti, men du får også smake hvitt og rosé, samt deres beste Brunello di Montalcino. Christian har også med seg en ekstra godbit i kofferten, nemlig toppvinen Ducalo Oro i 1990-årgang.

Vinliste Ruffino.jpg [82.07 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her