Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
12 Desember 2022 - 08:13

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

På denne smaking får du en rundreise i hele Italia. Du får oppleve smakfulle viner fra verdenskjente regioner som Veneto, Piemonte og Toscana, til litt mer skjulte perler som Franciacorta og Sicilia. Drøm deg bort i forførende smaker fra et av verdens beste vinland.

Vi begynner ferden med bobler som seg hør og bør, og det med en av de beste musserende vinene som produseres i Italia. Bellavista er en de beste produsentene i Franciacorta som er Italias svar på Champagne.

Nordøst finner vi nydelige Veneto. Regionen er best kjent for herlig prosecco, og takket være det kjølige klimaet nær Alpene, produseres det her også frisk og lett soave. I de varmere områdene finner vi lekre røde viner som fruktig valpolicella, ripasso og amarone. Denne kvelden får du smake Ripasso fra områdets kanskje best produsent Accordini.

Vakre Valpolicella Foto: Simone Campedelli

I nordvest ligger anerkjente Piemonte. Her dyrkes blant annet druen barbera som gir rike, fruktige viner med myke tanniner. I tillegg produseres også en av Italias mest berømte rødviner her - en vin som er kjent for aromaer av trøfler og moreller, nemlig den svært lagringsdyktige barolo. Vi får smake på både nebbiolo og barbera denne kvelden fra den anerkjente produsenten Giovanni Rosso.

Bli kjent med denne produsenten og området her

Toscanas frodige åser
Toscanas vakre, frodige åser

Toscana er Italias eldste vinproduserende region og huser noen av Italias vakreste vinmarker i frodige, rullende åser. Området er hjem til en annen av landets store viner, chianti, vino nobile de montepulciano og brunello di montalcino. Denne kvelden får vi smake Col de Orcia sin brunello som virkelig viser kvaliteten sangiovese kan få i Toscana.

Les hva Apéritif mener om vinene til Col d'Orcia

Reisen vil også føre oss til et område som kanskje ikke er like kjent for oss nordmenn, nemlig Sicilia. Sicilia byr på perfekte forhold for vindyrking og er faktisk regionen med flest vingårder i Italia. Her produseres ikke bare rødviner, men også friske roséviner, og deilige hvitviner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. 


Denne kvelden får dere en reise gjennom Italias historie, geografi og viner – med Lars som reiseleder og Italias vinøse historie og noen av landets mest ikoniske viner, fra hele Italia, som bevisbyrde. God tur!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her