Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Vinsmaking i Oslo 13. februar

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
25 Januar 2023 - 08:13

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

På denne smaking får du en rundreise i hele Italia. Du får oppleve smakfulle viner fra verdenskjente regioner som Veneto, Piemonte og Toscana, til litt mer skjulte perler som Franciacorta og Sicilia. Drøm deg bort i forførende smaker fra et av verdens beste vinland.

Vi begynner ferden med bobler som seg hør og bør, og det med en av de beste musserende vinene som produseres i Italia. Bellavista er en de beste produsentene i Franciacorta som er Italias svar på Champagne.

Nordøst finner vi nydelige Veneto. Regionen er best kjent for herlig prosecco, og takket være det kjølige klimaet nær Alpene, produseres det her også frisk og lett soave. I de varmere områdene finner vi lekre røde viner som fruktig valpolicella, ripasso og amarone. Denne kvelden får du smake Ripasso fra områdets kanskje best produsent Accordini.

Vakre Valpolicella Foto: Simone Campedelli

I nordvest ligger anerkjente Piemonte. Her dyrkes blant annet druen barbera som gir rike, fruktige viner med myke tanniner. I tillegg produseres også en av Italias mest berømte rødviner her - en vin som er kjent for aromaer av trøfler og moreller, nemlig den svært lagringsdyktige barolo. Vi får smake på både nebbiolo og barbera denne kvelden fra den anerkjente produsenten Giovanni Rosso.

Bli kjent med denne produsenten og området her

Toscanas frodige åser
Toscanas vakre, frodige åser

Toscana er Italias eldste vinproduserende region og huser noen av Italias vakreste vinmarker i frodige, rullende åser. Området er hjem til en annen av landets store viner, chianti, vino nobile de montepulciano og brunello di montalcino. Denne kvelden får vi smake Col de Orcia sin brunello som virkelig viser kvaliteten sangiovese kan få i Toscana.

Les hva Apéritif mener om vinene til Col d'Orcia

Reisen vil også føre oss til et område som kanskje ikke er like kjent for oss nordmenn, nemlig Sicilia. Sicilia byr på perfekte forhold for vindyrking og er faktisk regionen med flest vingårder i Italia. Her produseres ikke bare rødviner, men også friske roséviner, og deilige hvitviner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. 


Denne kvelden får dere en reise gjennom Italias historie, geografi og viner – med Lars som reiseleder og Italias vinøse historie og noen av landets mest ikoniske viner, fra hele Italia, som bevisbyrde. God tur!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Forsiden akkurat nå
Ja det finnes: Sjarmerende og fruktig rødvin fra Rioja
+
Ukens vin

Ja det finnes: Sjarmerende og fruktig rødvin fra Rioja

At vin fra Rioja i Spania ikke er synonymt med eikepreg og moden karakter, er vinen de to brødrene lager, et godt eksempel på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Torskemiddagen blir ekstra spenstig på denne måten.
Dagens rett
Rød curry med torsk

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når pølsene får denne behandlingen blir de ekstra gode
Dagens rett
Pølse i tomatform

Når pølsene får denne behandlingen blir de ekstra gode

Det finnes mange måter å servere pølser på. Denne retten lager seg nærmest selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli
Dagens rett
Reinskav i burgerbrød

Så knallgodt og sunt som dette kan faktisk fast food bli

Reinskav er en forholdsvis rimelig luksus som alle kan unne seg og som ikke minst er lett og rask å lage, uten å måtte kompromisse på kvalitet og smak. Perfekt når samens nasjonaldag havner på en mandag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her