Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
12 Desember 2022 - 08:13

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

På denne smaking får du en rundreise i hele Italia. Du får oppleve smakfulle viner fra verdenskjente regioner som Veneto, Piemonte og Toscana, til litt mer skjulte perler som Franciacorta og Sicilia. Drøm deg bort i forførende smaker fra et av verdens beste vinland.

Vi begynner ferden med bobler som seg hør og bør, og det med en av de beste musserende vinene som produseres i Italia. Bellavista er en de beste produsentene i Franciacorta som er Italias svar på Champagne.

Nordøst finner vi nydelige Veneto. Regionen er best kjent for herlig prosecco, og takket være det kjølige klimaet nær Alpene, produseres det her også frisk og lett soave. I de varmere områdene finner vi lekre røde viner som fruktig valpolicella, ripasso og amarone. Denne kvelden får du smake Ripasso fra områdets kanskje best produsent Accordini.

Vakre Valpolicella Foto: Simone Campedelli

I nordvest ligger anerkjente Piemonte. Her dyrkes blant annet druen barbera som gir rike, fruktige viner med myke tanniner. I tillegg produseres også en av Italias mest berømte rødviner her - en vin som er kjent for aromaer av trøfler og moreller, nemlig den svært lagringsdyktige barolo. Vi får smake på både nebbiolo og barbera denne kvelden fra den anerkjente produsenten Giovanni Rosso.

Bli kjent med denne produsenten og området her

Toscanas frodige åser
Toscanas vakre, frodige åser

Toscana er Italias eldste vinproduserende region og huser noen av Italias vakreste vinmarker i frodige, rullende åser. Området er hjem til en annen av landets store viner, chianti, vino nobile de montepulciano og brunello di montalcino. Denne kvelden får vi smake Col de Orcia sin brunello som virkelig viser kvaliteten sangiovese kan få i Toscana.

Les hva Apéritif mener om vinene til Col d'Orcia

Reisen vil også føre oss til et område som kanskje ikke er like kjent for oss nordmenn, nemlig Sicilia. Sicilia byr på perfekte forhold for vindyrking og er faktisk regionen med flest vingårder i Italia. Her produseres ikke bare rødviner, men også friske roséviner, og deilige hvitviner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. 


Denne kvelden får dere en reise gjennom Italias historie, geografi og viner – med Lars som reiseleder og Italias vinøse historie og noen av landets mest ikoniske viner, fra hele Italia, som bevisbyrde. God tur!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her