Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.
12 Desember 2022 - 09:13

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

På denne smaking får du en rundreise i hele Italia. Du får oppleve smakfulle viner fra verdenskjente regioner som Veneto, Piemonte og Toscana, til litt mer skjulte perler som Franciacorta og Sicilia. Drøm deg bort i forførende smaker fra et av verdens beste vinland.

Vi begynner ferden med bobler som seg hør og bør, og det med en av de beste musserende vinene som produseres i Italia. Bellavista er en de beste produsentene i Franciacorta som er Italias svar på Champagne.

Nordøst finner vi nydelige Veneto. Regionen er best kjent for herlig prosecco, og takket være det kjølige klimaet nær Alpene, produseres det her også frisk og lett soave. I de varmere områdene finner vi lekre røde viner som fruktig valpolicella, ripasso og amarone. Denne kvelden får du smake Ripasso fra områdets kanskje best produsent Accordini.

Vakre Valpolicella Foto: Simone Campedelli

I nordvest ligger anerkjente Piemonte. Her dyrkes blant annet druen barbera som gir rike, fruktige viner med myke tanniner. I tillegg produseres også en av Italias mest berømte rødviner her - en vin som er kjent for aromaer av trøfler og moreller, nemlig den svært lagringsdyktige barolo. Vi får smake på både nebbiolo og barbera denne kvelden fra den anerkjente produsenten Giovanni Rosso.

Bli kjent med denne produsenten og området her

Toscanas frodige åser
Toscanas vakre, frodige åser

Toscana er Italias eldste vinproduserende region og huser noen av Italias vakreste vinmarker i frodige, rullende åser. Området er hjem til en annen av landets store viner, chianti, vino nobile de montepulciano og brunello di montalcino. Denne kvelden får vi smake Col de Orcia sin brunello som virkelig viser kvaliteten sangiovese kan få i Toscana.

Les hva Apéritif mener om vinene til Col d'Orcia

Reisen vil også føre oss til et område som kanskje ikke er like kjent for oss nordmenn, nemlig Sicilia. Sicilia byr på perfekte forhold for vindyrking og er faktisk regionen med flest vingårder i Italia. Her produseres ikke bare rødviner, men også friske roséviner, og deilige hvitviner.

Lars G. Rein-Helliesen_20221013152246.jpg [191.00 KB]
Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i over to tiår vist nordmenn det beste fra Italia. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits med fokus på italienske viner. 


Denne kvelden får dere en reise gjennom Italias historie, geografi og viner – med Lars som reiseleder og Italias vinøse historie og noen av landets mest ikoniske viner, fra hele Italia, som bevisbyrde. God tur!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her