Smak i Bodø har Nord-Norges to beste kokker

Smak i Bodø har Nord-Norges to beste kokker

Espen Ramnestedt fra Smak i Bodø er kåret til Nord-Norges beste kokk. Lærlingen hans, Roghell Chan, kom på andreplass.
Redaksjonen
18 September 2014 - 11:44

Juryen mener at Espen Ramnestedts tre retter smakte best, og at han vant på teknikk og nøyaktighet. – Alt stemte, han gjorde det ekstremt godt, sier juryleder Halvar Ellingsen fra Det norske kokkelandslaget.

I fjor gikk gullet til Nicklas Buus Nielsen fra restauranten De 4 Roser Tromsø.

På andreplass kom Espens lærling, Roghell Chan fra samme restaurant. Yngstemann i konkurransen og med den beste desserten, ifølge juryen. Tredjeplassen gikk til Harstad og Anders Sletten fra Hoelstuen.

Øvrige finalister var Anette Bjørnsen, Maren Anna/Børsen i Sørvågen, Lofoten, Frank Kristoffersen, Linken restaurant Narvik og Lasse Fisker, De 4 Roser Tromsø.

Arktiske råvarer

Juryen påpeker at det var et meget høyt nivå på årets kokkekonkurranse. Råvarene gjorde det også utfordrende for finalistene.

Under konkurransen hadde finalistene seks timer på seg til å kreere en treretters meny med disse hovedråvarene: Reinsdyrtunge, reinsdyrhjerte og Kvit Kjerringøy, klippfiskloins med skinn, gulløye og fjellmandel og tindved, solbær og Valrhona Caraïbe 66% til desserten.

Inspirasjon og ganefryd

Konkurransen arrangeres av matnettverket Arktisk Meny, som ønsker å stimulere til bruk av råvarer fra vårt arktiske spiskammer. Målet er også å inspirere kokker og kjøkkensjefer til å kreere nye og spennende retter til glede for øye og gane, og også å høyne statusen til kokkeyrket. Arktisk Kokk har vært arrangert siden 2001.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her