Smak lekre champagner fra et meget spennende vinhus

Vinkurs i Oslo 27. august

(PPAMPicture)

Smak lekre champagner fra et meget spennende vinhus

Denne smakingen kan du ikke gå glipp av. En av Champagnes mest spennende produsenter tar med seg et godt utvalg av sine svært så velsmakende champagner til en eksklusiv smaking på Sentralen.

Jean-François Clouet

Du har kanskje sett flasken med den særpregete etiketten allerede i champagnehyllen på polet? Tirsdag 27. august får du treffe mannen bak, for da kommer vinmaker Jean-François Clouet fra det familieeide vinhuset André Clouet på besøk. Han er født og oppvokst i champagne, og kjenner området bedre enn de fleste andre. Familien hans har produsert vin siden 1700-tallet og før det var de skrivere for det franske kongehuset. Historien sier at Napoleon skal ha vært svært glad i vinene deres. 

Vinhuset holder til i Bouzy, som ligger i det velkjente Montagne de Reims. Til sammen åtte hektar av deres parseller har den gjeve tittelen som grand cru for pinot noir, druen vi stort sett finner i Clouets viner. Vinmarkene ligger i de svært ettertraktede åskammene mellom Ambonnay og Bouzy.

Her kan du lese hva Apéritif mener om André Clouet sin viner

 

Jean-François Clouet jobber hardt for produsere viner av svært høy kvalitet, og fokuset ligger heler veien på å forbedre vinene og utnytte druene og jordsmonnet til dets fulle potensiale. Drømmen er å produsere champagne uten en eneste dråpe dosage, sukkertilsetningen som brukes ved omkorkingen. Dette og mange andre forhold tilsier at han er en svært ambisiøs vinmaker.

En av de virkelige godsakene vi får smake denne kvelden er den svært så spennende Cuvée 1911 som er en blanding av deres tre beste årganger fra grand cru- markene. Navnet kommer av at det kun ble produsert 1911 flasker årlig tidligere. I dag produserer de 3000 flasker årlig, og etikker, folie og strå påføres for hand. Denne kvelden er du heldig å få smake denne samt fem andre spennende champagner signert Clouet.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

 
Årgangsendringer kan forekomme

Kommende kurs

Til toppen