Winemakers Dinner 9. mai i Oslo

Smak sommerens beste roséviner med nydelig mat på Stock

Smak sommerens beste roséviner med nydelig mat på Stock

9. mai inviterer vi til rosévinsmiddag på Stock i Oslo, smak franske, lyse roséviner til en sommerlig meny i Bjørvika.
10 Mars 2023 - 16:16

Sommeren er i anmarsj, og det betyr at salget av rosévin stiger til topps igjen. 9. mai kan du smake noen av sommerens beste roséviner fra Ch. Gassier i Provence og noen av deres utfordrere i Languedoc og Camargue, til en nøye tilpasset meny fra det gode kjøkkenet på Stock. En unik sjanse til prøve rosévin sammen med mat, og kanskje finner du deg en ny favoritt til sommeren.

Drøm deg bort til vakre Provence med rosévin i hånden Foto: ML846, iStock


Ch. Gassier ligger i hjertet av Saint-Victoire, som er en av fem Cru i Provence. En cru er et avgrenset område hvor vinene som lages holder ekstra høy kvalitet på grunn av omgivelsene druene dyrkes i. Vinmarkene til Ch. Gassier ligger ca. 350 meter over havet og strekker seg over 40 ha. Vinhuset startet omlegging til økologisk drift i 2013 og har vært sertifisert siden 2016.

Ch. Gassier har studert vinmarkene sine nøye og plantet i henhold til de ulike jordsmonnstypene på eiendommen. Syrah-druene er plantet i siltholdig sand, Cinsault-druene er plantet i magert jordsmonn av sand og stein, mens Grenache og Vermentino er plantet i jordsmonn preget av leire og steinholdig jordsmonn som minner om det i Chateauneuf-du-pape. Ch. Gassier har lange tradisjoner, og lager særpregede, friske og tiltalende viner.

Profile picture Romain Ganglion.jpg [12.40 MB]
Romain Ganglion

Denne kveld leder Romain Ganglion deg igjennom syv franske roséviner, han har tidligere jobbet for disse vinhusene og kjenner områdene og vinene veldig godt. I tillegg får du en spesialkomponert meny fra fantastiske Stock, med fokus på råvarer i sesong som passer ekstra godt til rosévin.

A5 - 2 (4).jpg [47.68 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her