Matkurs og vinkurs

Vinkurs og middag på Bølgen & Moi 8. november

Gjør deg klar til festsesongen - Smak spennende vin til julematen
Foto: (Liliboas)

Gjør deg klar til festsesongen - Smak spennende vin til julematen

Bli med og smak utradisjonelle kombinasjoner med norske juleklassikere!
02 Januar 2019 - 11:20
Linn Albertsson

De fleste er oppdratt til at man drikker øl og dram til norsk, tradisjonsrik julemat, og det er selvfølgelig både godt og vel. Men det finnes spennende alternativer i vinens verden også! Kan vi få utfordre deg litt, og kanskje introdusere deg for noen nye og gode kombinasjoner? Hva med Riesling til ribba og Champagne til lutefisken for eksempel? 

Vinkelner Linn Albertsson står klar til å utfordre deg denne kvelden – kan vin by på fantastiske smakskombinasjoner med den norske, fete, tradisjonsrike julematen? Absolutt, sier vi! Denne kvelden smaker vi oss gjennom norske juleklassikere, med spennende viner i glasset.

Vi starter kvelden med Bølgen & Mois hjemmelagde julegløgg, før vi beveger oss gjennom de gode tradisjonelle rettene pinnekjøtt, lutefisk og ribbe for å nevne noe. Selvfølgelig avslutter vi kvelden med hjemmelaget karamellpudding!

Kveldens foredragsholder og inspirator er Linn Albertsson, som har jobbet i Bølgen & Moi i syv år og blitt en av restaurantkjedens fremste medarbeidere når det gjelder vin og mat i kombinasjon. Til vanlig er hun daglig leder på Bølgen & Moi Gimle, men tar for anledningen turen til Tjuvholmen. Linn ble utdannet vinkelner i 2012 ved kulinarisk akademi, og har siden den gang jobbet tett med Toralf Bølgen. Hun har til og med deltatt i NM to ganger under coaching fra Bølgen selv!

Foto: jacoblund

Linn og resten av personalet på Bølgen & Moi ser fram til en innholdsrik kveld, hvor julemat og vin står på tapeten og vi skal se hvordan vin kan løfte måltidet på en helt annen, og mye friskere måte enn juleøl. Vi gleder oss!

Kveldens meny:

  • Pepperkake med blåmuggost
  • Rakfisk med lefse, rømme, løk og potet
  • Lutefisk – sharing is caring
  • Ribbe, tradisjonelt som på Østlandet
  • Pinnekjøtt, tradisjonelt som på Østlandet
  • Karamellpudding

Det blir presentert og servert smaksprøver på vin til alle rettene

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her