Matkurs og vinkurs

Vinsmaking  23. august i Oslo

Smak toppviner fra Chablis, blant annet en magnum og hele tre 1. cru-viner, og opplev hvor godt de lagrer
Foto: (MarkSwallow)

Smak toppviner fra Chablis, blant annet en magnum og hele tre 1. cru-viner, og opplev hvor godt de lagrer

Denne spennende smakingen blir virkelig lærerik og ikke minst smaksrik. Her får du oppleve 10 viner på forskjellige Chablis-nivåer og ulike årganger.
28 Juni 2021 - 14:07

Denne kvelden åpner vi dørene til en meget spennende smaking. Et av Chablis aller mest spennende vinhus, nemlig Domaine Jean-Marc Brocard, presenterer10 deilige viner.

Denne kvelden får du smake et stort utvalg av deres viner. Det blir blant annet Brocard Saint Claire Villes Vigne i magnum, og ikke minst samme vin i 2012-årgang, slik at du selv får oppleve den fantastiske lagringsdyktigheten til denne vinen. I tillegg får du smake hele tre 1.cru-viner deriblant Brocard Montée de Tonnerre Chablis 1. Cru, med andre ord Chablis på noe av sitt aller beste. 

Hesten Basil_20210628140102.jpg [320.07 KB]
Her kan du se hva Apéritif mener om Domaine Jean-Marc Brocard sine viner

Mange forbinder Chablis med sol og sommer, men dette er konsentrerte og lekre viner som kan nytes året rundt. Med tanke på at sjømaten er på sitt aller beste midt på vinteren, gjør også dette Chablis til en spesielt godt egnet vin på vinterstid.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Selv om den velrenommerte vinmakeren Jean-Marc Brocard ble født inn i en familie med bønder, var det hans fars drøm at han skulle bli ingeniør. Heldigvis ble det ikke sånn, og da han traff sin kone, begynte han karrieren sin på svigerfamiliens vingård i Saint-Bris-le-Vineux. i 1973 plantet han sine første vinranker i Préhy, og dette ble starten på det vi dag kjenner som Domaine Jean-Marc Brocard. 

Les mer om Domaine Jean-Marc Brocard her

DOMAINE - EGLISE (2)_20210628140302.jpg [145.69 KB]

Det var Jean-Marc sin læremester Louis Petit, en vinmaker som var kjent for å leve i pakt med naturen, som inspirerte han til å drive bærekraftig. "Look, be quiet and learn" sa Louis til Jean-Marc for at han skulle forstå det vi kaller for "terroir".

Jean-Marc sees på i dag som en pioner innenfor biodynamisk vinifikasjon i Frankrike, og da spesielt Burgund og Chablis. Han startet allerede i 1997 med 11 hektar som både var biodynamisk og økologisk. I dag er nesten alle vinmarkene deres driftet enten biodynamisk eller økologisk, med mål om å en dag få alt dit. I dag er det far Jean-Marc og hans sønn Julien som drifter gården sammen. Brocard familien er etablert seg som et av Chablis aller beste vinhus.

Unn deg selv denne eksklusive smakingen av toppviner fra er av verdens mest berømte vinområder. 

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du abonnerer her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.


Kveldens vinliste. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan forekomme. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her