Smak toppviner fra Chablis blant annet en magnum, hele tre 1. cru-er og opplev hvor godt de lagrer

Vinsmaking  12. januar i Oslo

(MarkSwallow)

Smak toppviner fra Chablis blant annet en magnum, hele tre 1. cru-er og opplev hvor godt de lagrer

Denne spennende smakingen blir virkelig lærerik og ikke minst smaksrik. Her får du oppleve 10 viner på forskjellige Chablis-nivåer og ulike årganger.

 

Denne januarkvelden åpner vi dørene til en meget spennende smaking. Et av Chablis aller mest spennende vinhus, nemlig Domaine Jean-Marc Brocard, presenterer10 deilige viner.

Denne kvelden får du smake et stort utvalg av deres viner. Det blir blant annet Brocard Saint Claire Villes Vigne i magnum, og ikke minst samme vin i 2012-årgang, slik at du selv får oppleve den fantastiske lagringsdyktigheten til denne vinen. I tillegg får du smake hele tre 1.cru-er deriblant Brocard Montée de Tonnerre Chablis 1. Cru, med andre ord Chablis på noe av sitt aller beste. 

Her kan du se hva Apéritif mener om Domaine Jean-Marc Brocard sine viner

Mange forbinder Chablis med sol og sommer, men dette er konsentrerte og

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

lekre viner som kan nytes året rundt. Med tanke på at sjømaten er på sitt aller beste midt på vinteren, gjør også dette Chablis til en spesielt godt egnet vin  vinterstid. 

Selv om den velrenommerte vinmakeren Jean-Marc Brocard ble født inn i en familie med bønder, var det hans fars drøm at han skulle bli ingeniør. Heldigvis ble det ikke sånn, og da han traff sin kone, begynte han karrieren sin på svigerfamiliens vingård i Saint-Bris-le-Vineux. i 1973 plantet han sine første vinranker i Préhy, og dette ble starten på det vi dag kjenner som Domaine Jean-Marc Brocard. 

Les mer om Domaine Jean-Marc Brocard her

Det var Jean-Marc sin læremester Louis Petit, en vinmaker som var kjent for å leve i pakt med naturen, som inspirerte han til å drive bærekraftig. "Look, be quiet and learn" sa Louis til Jean-Marc for at han skulle forstå det vi kaller for "terroir".

  Foto: Andrew C. Kovalev

Jean-Marc sees på i dag som en pioner innenfor biodynamisk vinifikasjon i Frankrike, og da spesielt Burgund og Chablis. Han startet allerede i 1997 med 11 hektar som både var biodynamisk og økologisk. I dag er nesten alle vinmarkene deres driftet enten biodynamisk eller økologisk, med mål om å en dag få alt dit. I dag er det far Jean-Marc og hans sønn Julien som drifter gården sammen. Brocard familien er etablert seg som et av Chablis aller beste vinhus.

Unn deg selv denne eksklusive smakingen av toppviner fra er av verdens mest berømte vinområder. 

  Foto: MICHAEL BOUDOT

Husk at du som abonnent får rabatt på denne middagen. Du abonnerer her.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt sammen med, og etter myndighetenes krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen