Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Foto: (Park29)

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.
03 Mai 2024 - 08:00

Park29, den eldste trevillaen i Oslo, bærer med seg en stolt historie som strekker seg tilbake til 1847. Gjennom århundrene har bygget vært vertskap for utallige festlige lag og samlinger, og nå har du muligheten til å bli en del av historien.

Denne kvelden får du smake 7 viner kombinert med en 4-retters meny satt sammen av kjøkkensjefen på Park29. Sammenlign chardonnay og pinot noir fra fem anerkjente vinprodusenter, og oppdag det rike mangfoldet av vinstiler fra samme område.

Park29 - Oslos eldste trevilla Foto: Park29

Sandler Wine Company er drevet av eier og vinmaker, Ed Kurtzman. Ed bruker en vinfremstilling med minimal håndtering for å fremme autentiske vingårds- og årgangssmaker i den endelige vinen. Sandler Wine Companys utvalg endres litt fra år til år basert på årgangsvariasjoner og tillegg av nye vinmarker.

Grunnlegger Ben Pon verdsatte vin som en kunst - en form for kunst som overskrider det vanlige. Hans drøm med Bernardus var å lage en rødvin lik den fineste fra Bordeaux. Bernardus-teamets øye for detaljer, høye standarder og lidenskap for å lage stjernevin sikrer at hver flaske gir sjansen til å "Taste a Dream", som Mr. Pon så for seg for flere tiår siden.

Gary og Rosella Franscioni startet ROAR Wines med vissheten om at Pinot Noir hadde en lysende fremtid i Santa Lucia Highlands, og en drøm om at deres kunnskap om jordbruk ville gjøre fantastiske druer om til fantastiske viner. ROAR ønsker å fremme kreativiteten i vinene, men samtidig som de bevarer vingårdens kjente vinstil.  

August West-vinene produseres på Graham Family Vineyard, av August West-partner Ed Kurtzman. Beliggenheten sikrer ideelle vekstforhold med balansert sol, kjølige havbriser og lag på lag med tåke som bidrar til karakteren og kvaliteten til vinene.

Bill Wathen og Dick Doré, også kjent som "Foxen Boys", har laget vin sammen siden 1985 da de grunnla Foxen på den historiske Rancho Tinaquaic nord i Santa Barbara County. Siden den gang har deres engasjement vært det samme - opprettelsen av små volum, bærekraftig fremstilte, vingårdsfokuserte viner ved hjelp av en minimalistisk tilnærming til vinfremstilling.

Kopi av Tour de france.png [66.49 KB]Eivind Sukkestad guider dere trygt gjennom kvelden og forteller om vinene, vingårdene og ikke minst menneskene bak vinene. I 1988 flyttet Eivind til San Fransisco hvor hans interesse for vin vokste. Da han i 2021 vendte tilbake til Norge, tok han med seg sin lidenskap for vin og startet importselskapet, West Coast Wines. Gjennom dette selskapet importerer han viner fra venner og bekjente i California og Oregon. Vinene de importerer kommer fra små vingårder som brenner for sitt håndverk og hvor de legger kjærlighet ned i hver flaske. 

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til denne unike og smakfulle opplevelsen. Bli en del av den spennende historien til Park29 og meld deg på i dag!

OBS: Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset.

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her