Matkurs og vinkurs

Vinkurs 25. januar i Oslo

En varmende vinterkveld med uimotståelige viner fra Piemonte
Foto: (iStock)

En varmende vinterkveld med uimotståelige viner fra Piemonte

Denne kvelden får du muligheten til å smake 9 fantastiske viner fra Piemonte - deriblant også de flotteste Baroloer laget på tradisjonelt vis
13 Desember 2021 - 12:47
 

Siden 1950-tallet har den familieeide gården til Principiano holdt til i Serralunga di Alba. I 1993 kom skiftet der gården ble konvertert til å kun drive med vinproduksjon, og siden den gang har familien laget Piemontes store viner i generasjoner. Nå er det unge Ferdinando Principiano som er den stigende stjernen i bedriften, og selv fikk han sin store aha-opplevelse da han smakte en Barolo blindt og trodde den var fra 80-tallet - den viste seg dog å være en usvovlet Giuseppe Mascarello Monprivato fra 30-årene. Fra da av la Principiano om produksjonen i retning mer naturlige prinsipper; ingen tilsetting av gjær, lite eller ingen svovling, og strengt fokus på kvalitet i vinmarken.
Vakre PiemonteDenne kvelden får vi altså servert viner fra Principiano, men også fra hans inspirasjonskilde, Giuseppe Mascarello. Mascarello-familien har dyrket vin i mer enn halvannet århundre, først som bønder på Manescotto-eiendommen som de driftet for Giulia Colbert Faletti di Barolo, og siden slutten av 1800-tallet på egen eiendom. Denne strekker seg over 15 hektar med vinmarker, som alle befinner seg i Barolodruens hovedområde. Giuseppe Mascarello er i dag som en av de mest anerkjente og tradisjonsrike produsentene i Piemonte.

Vil du lære mer om viner fra andre områder i Italia?

Baroloer regnes av mange som Italias fornemste viner og kjennetegnes av deres smaker av lakris, moreller og trøfler, samt tanniner, struktur, og ikke minst lagringsdyktighet. Dette er en gyllen mulighet til å få smake et utvalg både Baroloer og andre nydelige Piemonte-viner, og finne ut hvilke du selv vil legge i vinkjelleren. 

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.



Sebastian BredahlSebastian Bredal er mannen som vil guide oss gjennom disse italienske herlighetene. Han er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. I dag er Symposium Wines en del av Arcus-Gruppen og er blant de ledende leverandører til Vinmonopolet og landets restaurantbransje. Sebastian er en av rundt 400 personer i verden som kan titulere seg som Master of Wine; verdens høyst anerkjente vinutdannelse. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Principianos viner


Gå ikke glipp av denne smakingen, ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære på en uforglemmelig opplevelse.

Vinliste Piemonte
 Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her