Smakfull panorama

Påskens heteste tips til hjemmesitterne må være å legge turen til Ekebergrestauranten som åpner sine dører for byens befolkning lørdag 19. mars.
Aase E. Jacobsen
19 Mars 2005 - 18:04

Åpningen av Oslos nye storstue, Ekebergrestauranten, er behørig omtalt i den senere tid. At den estetiske opplevelsen blir stor, er hevet over enhver tvil, både arkitektur, beliggenhet og ikke minst panoramautsikten sørge for det. Da gjenstår det som er aller viktigst for en restaurant, nemlig den kulinariske nytelsen og servicen. Også der virker det som gjestene er i de beste hender siden Ekebergrestauranten stiller med et stort kobbel av meget erfarne folk i så vel mat- som drikkeservering.

Både menyen og drikkekartet har vi hatt anledning til å studere lenge siden alt ligger tilgjengelig på nettet. Og det vi kan tolke av denne informasjonen er moderne mat med så vel internasjonalt som klassisk tilsnitt. Kjøkkenet lover så vel råvarer som håndverk av topp kvalitet. Det ledes av Tore Aspås som kommer fra Matfinken på Torshov som han var med på å bygge opp. Med seg på laget har han Jan Dahdji, nylig hjemvendt fra Aquavit i New York og med mange års erfaring fra Statholdergaarden før det.

Den gastronomiske takhøyden er imidlertid stor. For her er også mulig å få et karbonadesmørbrød til lunsj eller buffet for den som liker å anrette selv. Eller bare noe å drikke. For her er nemlig byens best beliggende uteservering som hvis påskesolen titter frem blir mulig å innta allerede nå. Og skulle det være kaldt og guffent ute byr huset også på peisestue med alle rettigheter.

Med non stop servering 12 timer i døgnet er Ekebergrestauranten et av Oslos mest turistvennlige spisesteder. Selv om forslaget fra en av investorene, Christian Ringnes, om taubane fra Gamlebyen og opp til restauranten er smart, duger det lenge med Ljabru-trikken som kjemper seg oppover (og nedover) Kongsveien fire ganger i timen.

Tel 23 24 23 00

Tips Aase E. Jacobsen om nye spisesteder.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her