Smakfull panorama

Påskens heteste tips til hjemmesitterne må være å legge turen til Ekebergrestauranten som åpner sine dører for byens befolkning lørdag 19. mars.

Åpningen av Oslos nye storstue, Ekebergrestauranten, er behørig omtalt i den senere tid. At den estetiske opplevelsen blir stor, er hevet over enhver tvil, både arkitektur, beliggenhet og ikke minst panoramautsikten sørge for det. Da gjenstår det som er aller viktigst for en restaurant, nemlig den kulinariske nytelsen og servicen. Også der virker det som gjestene er i de beste hender siden Ekebergrestauranten stiller med et stort kobbel av meget erfarne folk i så vel mat- som drikkeservering.

Både menyen og drikkekartet har vi hatt anledning til å studere lenge siden alt ligger tilgjengelig på nettet. Og det vi kan tolke av denne informasjonen er moderne mat med så vel internasjonalt som klassisk tilsnitt. Kjøkkenet lover så vel råvarer som håndverk av topp kvalitet. Det ledes av Tore Aspås som kommer fra Matfinken på Torshov som han var med på å bygge opp. Med seg på laget har han Jan Dahdji, nylig hjemvendt fra Aquavit i New York og med mange års erfaring fra Statholdergaarden før det.

Den gastronomiske takhøyden er imidlertid stor. For her er også mulig å få et karbonadesmørbrød til lunsj eller buffet for den som liker å anrette selv. Eller bare noe å drikke. For her er nemlig byens best beliggende uteservering som hvis påskesolen titter frem blir mulig å innta allerede nå. Og skulle det være kaldt og guffent ute byr huset også på peisestue med alle rettigheter.

Med non stop servering 12 timer i døgnet er Ekebergrestauranten et av Oslos mest turistvennlige spisesteder. Selv om forslaget fra en av investorene, Christian Ringnes, om taubane fra Gamlebyen og opp til restauranten er smart, duger det lenge med Ljabru-trikken som kjemper seg oppover (og nedover) Kongsveien fire ganger i timen.

Tel 23 24 23 00

Tips Aase E. Jacobsen om nye spisesteder.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen