Smakfull panorama

Påskens heteste tips til hjemmesitterne må være å legge turen til Ekebergrestauranten som åpner sine dører for byens befolkning lørdag 19. mars.
Aase E. Jacobsen
19 Mars 2005 - 17:04

Åpningen av Oslos nye storstue, Ekebergrestauranten, er behørig omtalt i den senere tid. At den estetiske opplevelsen blir stor, er hevet over enhver tvil, både arkitektur, beliggenhet og ikke minst panoramautsikten sørge for det. Da gjenstår det som er aller viktigst for en restaurant, nemlig den kulinariske nytelsen og servicen. Også der virker det som gjestene er i de beste hender siden Ekebergrestauranten stiller med et stort kobbel av meget erfarne folk i så vel mat- som drikkeservering.

Både menyen og drikkekartet har vi hatt anledning til å studere lenge siden alt ligger tilgjengelig på nettet. Og det vi kan tolke av denne informasjonen er moderne mat med så vel internasjonalt som klassisk tilsnitt. Kjøkkenet lover så vel råvarer som håndverk av topp kvalitet. Det ledes av Tore Aspås som kommer fra Matfinken på Torshov som han var med på å bygge opp. Med seg på laget har han Jan Dahdji, nylig hjemvendt fra Aquavit i New York og med mange års erfaring fra Statholdergaarden før det.

Den gastronomiske takhøyden er imidlertid stor. For her er også mulig å få et karbonadesmørbrød til lunsj eller buffet for den som liker å anrette selv. Eller bare noe å drikke. For her er nemlig byens best beliggende uteservering som hvis påskesolen titter frem blir mulig å innta allerede nå. Og skulle det være kaldt og guffent ute byr huset også på peisestue med alle rettigheter.

Med non stop servering 12 timer i døgnet er Ekebergrestauranten et av Oslos mest turistvennlige spisesteder. Selv om forslaget fra en av investorene, Christian Ringnes, om taubane fra Gamlebyen og opp til restauranten er smart, duger det lenge med Ljabru-trikken som kjemper seg oppover (og nedover) Kongsveien fire ganger i timen.

Tel 23 24 23 00

Tips Aase E. Jacobsen om nye spisesteder.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her