Smaking av viner fra Jadot

Vil du bli bedre kjent med Burgunds ledende produsent? Nå har du mulighet å smake et bredt utvalg av viner fra Maison Louis Jadot. Den 13. mai kommer eksportsjefen Nicolas Dewe til Oslo for å presentere noen av de mest spennende viner fra Jadot.
Redaksjonen
06 Mai 2002 - 01:00

Dette er en god anledning til å smake spennende viner fra en av Burgunds spennende produsenter, og vi inviterer dere derfor til en smaking den 13. mai 2002 kl.14.00 på Restaurant Azur, Solli plass, Oslo. Det er begrenset antall plasser på denne smakingen så meld deg på i dag!

Maison Louis Jadot i Beaune er en av Burgunds mest kjent produsenter og største eierne. Maison Jadot ble grunnlagt i 1859 og ledet av Jadotfamilien frem til Louis Auguste Jadot døde i 1962. Perfeksjonist Andre Gagnet overtok styringen av firmaet og har ført familiebedriften videre mot nye høyder.

Like før høsten 1997 åpnet Jadot et nytt "state of the art" vinifikasjonssenter, som gir muligheter for skånsom behandling av druene og størst mulig fleksibilitet. En av de viktigste nøkkelpersoner hos Jadot er vinmakeren Jacques Latdiere. Han vil ha minimal intervensjon, gjæring foregår under høye temperaturer (35-40 grader), og er druene i riktig tilstand, så macererer han dem i opp til én måned. De store årgangene får mellom 15 og 20 prosent ny eik - mindre gode år får opp til 50 prosent.

Jadot har en husstil - vinene er lagringsdyktige og konsentrerte.

Maison Louis Jadot har fått mye god omtale i internasjonal presse:

"This is an extraordinary house where quality is the highest priority"
Robert M. Parker Jr - The Wine Advocate.

"Quality is remarkable, mind boggling even..."
Clive Coates, Master of Wine.

Et bredt utvalg av Jadots viner er tilgjengelige i Norge. I løpet av smakingen, ledet av Nicolas Dewe, får dere smake:

Rødvin:
w Bonnes Mares Grand Cru 1998 - kr 799,00
w Beaune 1.er Cru "Clos des Ursules" 1997 - kr 329,00
w Beaune 1.er Cru "Clos des Ursules" 1998 - kr 389,00
w Savigny Les Beaune 1.er Cru "La Dominode" - kr 269,00

Hvitvin:
w Chassagne- Montrachet 1er Cru "Morgeot" 1998 - kr 489,00
w Saint Aubin 1.er Cru "Le Chamois" 1998 - kr 279,00
w Saint Aubin Blanc 1996 - kr 239,00

w Pluss et par nyheter som er ikke tilgjengelige i Norge.
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her