Smakte seg gjennom 49 norske godbiter

Her er juryen som skal kåre det norske måltid.
08 November 2011 - 12:35

2. november møttes juryen i årets utgave av Det Norske Måltid på Kulinarisk Akademi i Oslo for å smake seg gjennom alle de 49 produktene som er nominert i konkurransen. Juryen består av Bent Stiansen, juryleder, Kari Innerå (Nordpå), Inge Johnsen (Midti), Ole Johnny Eikejord (Vestpå), Geir Magnus Svae (Sørpå) og Jørn Lie (Østpå).

Kun 15 av de nominerte produktene, tre produkter fra hver kategori, går videre til finalen.

Finalistene blir offentliggjort mandag 5. desember. Hvem som til slutt vinner og blir kåret til årets produkt i sin kategori, blir avslørt når finalen går på lufta i siste episode av Det Norske Måltid på TV 2 søndag 11. desember.

Serien startet på kanalen søndag 6. november, med Arne Hjeltnes og Heine Totland som programledere.

De nominerte produktene er:

Kjøtt - både råvarer og bearbeidet kjøtt med regional identitet:
• Håndsurret utbeina stek av Lofotlam, Lofoten - region Nordpå
• Reindyrsbiff fra Varangervilt, Bugøynes - region Nordpå
• Entrecote fra Naturkjøtt, Nord-Trøndelag - region Midti
• Hjort flatbiff fra Dalpro, Hitra - region Midti
• Carré kotelett fra Prima Jæren, Rogaland - region Vestpå
• Kalkunfilet, økologisk fra Homlagarden, Hardanger - region Vestpå
• Andebryst fra Gårdsand, Vestfold - region Sørpå
• Elgbratwürst fra Jens Eide, Lillesand - region Sørpå
• Santa Kristina skinke fra Bøverstad gård, Stange - region Østpå
• Livèche kyllingbryst fra Løken gård, Trøkstad  - region Østpå

Fisk og skalldyr - både råvarer og bearbeidet fisk og skalldyr med regional identitet:
• Strøm torsk fra Codfarmers, Nordland - region Nordpå
• Halvors tørrfiskfilet fra Halvors tradisjonsfisk, Tromsø - region Nordpå
• Klippfisk Gran Reserva fra Jakob og Johan Dybvik, Ålesund - region Midti
• Kamskjell fra Seashell, Frøya - region Midti
• Salma laks fra Salmon Brands, Bømlo - region Vestpå
• Sterling kveite fra Marine Harvest, Hjelmeland i Ryfylke - region Vestpå
• Varmrøkt ørret i olje fra Løyte gård, Drangedal - region Sørpå
• Blansjert sjøkreps fra Fiskeeksperten Reinhartsen, Kristiansand - region Sørpå
• Pepperlaks fra Troll Salmon, Engelsviken - region Østpå
• Lagret rakfisk fra Trøsvik gård, Lomen  - region Østpå

Frukt og grønt - både råvarer og bearbeidet frukt, grønt og bær med regional identitet:
• Gulløyepotet fra Tromspotet, Troms - region Nordpå
• Sibirgressløkolje fra Nordlysmat, Alta - region Nordpå
• Crispy salat fra Frostagrønt, Frosta - region Midti
• Flavance tomater fra Orre gartneri, Rogaland - region Vestpå
• Tomatsaus fra Ryfylkesmak, Ryfylke - region Vestpå
• Østby Asparges fra Larvik - region Sørpå
• Ringerikserter fra Røyse Ringerikserter, Ringerike - region Sørpå
• Sjalottløk fra Toten Løkpakkeri, Toten - region Østpå
• Mandelpotet fra Auma Mandel, Alvdal - region Østpå

Ost:
• Rød Kjerringøy fra Kjerringøy gård, Kjerringøy - region Nordpå
• Blåtind fra Aalan gård, Lofoten - region Nordpå
• Ridderost fra Tine Meierier, Tresfjord - region Midti
• Edel blå fra Gangstad Gårdsytseri, Inderøy - Midti
• Jærosten fra Voll Ysteri, Jæren - region Vestpå
• Kvit Undredal fra Undredal ysteri, Undredal - region Vestpå
• Knåost fra Kråkeroe, Seljord - region Sørpå
• Geitost fra Lega Ost, Vinje - region Sørpå
• Fjelldronning fra Avdem gardsysteri, Lesja - region Østpå
• Fjellgeit fra Fjellgeit BA , Vågå - region Østpå

Frukt- og bærdrikk - kun drikker uten alkohol:
• Nordlysgløgg fra Nordlysmat, Alta - region Nordpå
• Krøkebærsaft med sukker fra Midnattsolprodukter, Skibotn - region Nordpå
• Didrikk, bringebærdrikk fra Pyntebær, Verdal - region Midti
• Eplesaft fra Corona Safteri, Rotvoll, Trondheim - region Midti
• Eplejuice fra Spildegarden, Hardanger - region Vestpå
• Fruktjuice - bringebær og eple fra Balholm, Balestrand - region Vestpå
• Eplemost av aromaepler fra Bagstevold Gård, Øvre Eiker - region Sørpå
• Eplemost av Ribston fra Epleblomsten, midt i Telemark - region Sørpå
• Jubileumcider fra Askim frukt- og bærpresseri, Askim - region Østpå
• Ringi Gårdpresset Eple fra Øvre Ringi gård, Slependen - region Østpå
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her