Smått og godt

Restaurant Oscarsgate stiller med et så til de grader topptrent lag på kjøkkenet og i restauranten at det kommer til å bli rift om de 24 stolene.
Aase E. Jacobsen
10 Mars 2005 - 17:15

En av Oslos minste restauranter åpner dørene i dag, og det er ikke hvem som helst som har inntatt de tidligere pastabutikklokalene i Pilestredet 63. På kjøkkenet regjerer Bjørn Svensson, tidligere Oro og Young Chef of the Year sammen med Frode Laupsa, Andreas Myrvold og tre andre kokker. Det betyr at det er én kokk pr fjerde gjest, når restauranten er full, for det kommer den sikkert til å bli.

Menyen som forandres daglig er nemlig både svært ambisiøs og prisgunstig. Den store chefs meny går for kroner 865 og selv om det heter seg at den er en åtteretter, vil det faktiske antall serveringer ofte nærme seg det dobbelte. Dette er imidlertid ikke stedet for enkle småretter, men skulle sulten være for liten for et slikt måltid, finnes det så vel iransk eller russisk kaviar med klassisk tilbehør og grillet hummer. Dessuten finnes det både dagens kjøtt og fisk til rundt 300 kroner.

Også serveringen vil foregå etter alle kunstens regler for i restauranten stiller Robert Lie, regjerende norsk og nordisk vinkelnermester, og Niklas Roslund, tidligere sommelier på Oro og Bagatelle. Nær sagt selvsagt har vinkartet fått en sentral posisjon i restaurantkonseptet. Det inneholder drøyt 300 ulike viner fra kroner 295 og et godt stykke oppover. Konsentrasjonen av vinkjendiser er nemlig enorm. I tillegg til mange vellagrete viner innkjøpt på auksjoner finnes også gode kjøp.

En dristig satsing for en gjeng idealistiske kokker og vinkelnere, men så har de en håndfull pengesterke (og sikkert mat- og vinglade) investorer i ryggen.

Restaurant Oscarsgate
Pilestredet 63
0350 Oslo
Tlf: 22 46 59 06

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her