Smilefjes godt mottatt

Snaut 400 restauranter er med i prøveprosjektet med smilefjes i Midt-Norge. Disse har nå hatt ett eller flere besøk av Mattilsynet.

Inspektørene sier det kan virke som restaurantene er raskere til å ordne opp i feil og mangler som følge av prøveordningen.
 
Det er Helse- og Omsorgsdepartementet som har bedt Mattilsynet om å utrede smilefjes i Norge. En prøveordning er derfor satt i gang i Trøndelag og Møre og Romsdal.
 
Informasjon
- Et av målene med prosjektet er aktiv offentliggjøring av rapportene til Mattilsynet slik at kundene kan se hva som er undersøkt og hva resultatet ble. Dette skal bidra til å bedre hygienen ved spisestedene. I tillegg til at rapportene henges opp godt synlig i på restaurantene, blir rapportene også lagt ut på nett, sier førsteinspektør Bente Elisabeth Lind i Mattilsynet til Matportalen.no.
 
Forbedring
- Det kan virke som restaurantene er raskere til å ordne opp i feil og mangler enn de var før vi startet med smilefjes. Vi ser også en tendens til at restaurantene i et område forbereder seg til besøkene våre når de vet at vi snart kommer til å dukke opp, sier Lind.
Gode erfaringer
Mattilsynet mener erfaringene halvveis er gode, og inspektørene som deltar i prosjektet opplever at både bransjen og publikum ser positivt på smilefjesordningen.
 
- Det bekrefter også spørreundersøkelsene som vi har liggende ute på nettstedet og som er gjennomført blant inspektørene. De endelige resultatene fra disse undersøkelsene vil bli offentliggjort når prosjektet er gjennomført, sier Kjell Løvik, som er kommunikasjonsrådgiver i Mattilsynet i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen