Smilene har virket

Publikum, mattilsyn og bransjen selv er positive til prøveprosjektet med smilefjes i restaurantene. Men fra nyttår kan det være slutt.
Redaksjonen
30 September 2008 - 14:35

- Vi håper på å få fortsette med smilefjesordningen, sier Rune Lysø, seniorinspektør i Mattilsynet for Nordmøre.
 
Arne Roksvåg, innehaver av Bryggekanten Brasserie på Storkaia i Kristiansund, er enig.
 
- Ordningen med smilefjes har fått restaurantene til å bli enda bedre. Det tjener publikum på, sier Roksvåg.
 
Pilotprosjekt
380 virksomheter på ytre Nordmøre, i Trondheim og i Sør-Innherred er blitt besøkt flere ganger i løpet av prøveperioden.
 
- Alle spisestedene er blitt besøkt minst to ganger med vanlige basisbesøk. I tillegg kommer tilleggstilsyn som i en del tilfeller er bestilt av spisestedet selv hvis virksomheten har fått pålegg om å henge opp et surt fjes som uttrykk for vesentlige brudd på regelverket. Da har de ofte vært raske med å ordne opp og bestille nytt tilsyn, sier Lysø til Tidens Krav.
 
- Pilotprosjektet løper ut til nyttår. Målet vårt er å rekke tre runder med kontroller på serveringsstedene i løpet av prøveperioden, sier Lysø.
 
Han er ikke i tvil om konklusjonen etter vel ett års prøvetid.
 
Fornøyde
- Dette har fungert. Vi i prosjektet, og som samtidig har drevet tilsyn, er fornøyde. Bransjen selv har vært positiv. NHO Reiseliv har vært fornøyd og vil fortsette ordningen. Og ikke minst tilbakemeldinger fra publikum tyder på at de vil ha en slik ordning med merking av spisestedene, sier Lysø.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her