Smilene har virket

Publikum, mattilsyn og bransjen selv er positive til prøveprosjektet med smilefjes i restaurantene. Men fra nyttår kan det være slutt.
Redaksjonen
30 September 2008 - 14:35

- Vi håper på å få fortsette med smilefjesordningen, sier Rune Lysø, seniorinspektør i Mattilsynet for Nordmøre.
 
Arne Roksvåg, innehaver av Bryggekanten Brasserie på Storkaia i Kristiansund, er enig.
 
- Ordningen med smilefjes har fått restaurantene til å bli enda bedre. Det tjener publikum på, sier Roksvåg.
 
Pilotprosjekt
380 virksomheter på ytre Nordmøre, i Trondheim og i Sør-Innherred er blitt besøkt flere ganger i løpet av prøveperioden.
 
- Alle spisestedene er blitt besøkt minst to ganger med vanlige basisbesøk. I tillegg kommer tilleggstilsyn som i en del tilfeller er bestilt av spisestedet selv hvis virksomheten har fått pålegg om å henge opp et surt fjes som uttrykk for vesentlige brudd på regelverket. Da har de ofte vært raske med å ordne opp og bestille nytt tilsyn, sier Lysø til Tidens Krav.
 
- Pilotprosjektet løper ut til nyttår. Målet vårt er å rekke tre runder med kontroller på serveringsstedene i løpet av prøveperioden, sier Lysø.
 
Han er ikke i tvil om konklusjonen etter vel ett års prøvetid.
 
Fornøyde
- Dette har fungert. Vi i prosjektet, og som samtidig har drevet tilsyn, er fornøyde. Bransjen selv har vært positiv. NHO Reiseliv har vært fornøyd og vil fortsette ordningen. Og ikke minst tilbakemeldinger fra publikum tyder på at de vil ha en slik ordning med merking av spisestedene, sier Lysø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her