Smilene har virket

Publikum, mattilsyn og bransjen selv er positive til prøveprosjektet med smilefjes i restaurantene. Men fra nyttår kan det være slutt.

- Vi håper på å få fortsette med smilefjesordningen, sier Rune Lysø, seniorinspektør i Mattilsynet for Nordmøre.
 
Arne Roksvåg, innehaver av Bryggekanten Brasserie på Storkaia i Kristiansund, er enig.
 
- Ordningen med smilefjes har fått restaurantene til å bli enda bedre. Det tjener publikum på, sier Roksvåg.
 
Pilotprosjekt
380 virksomheter på ytre Nordmøre, i Trondheim og i Sør-Innherred er blitt besøkt flere ganger i løpet av prøveperioden.
 
- Alle spisestedene er blitt besøkt minst to ganger med vanlige basisbesøk. I tillegg kommer tilleggstilsyn som i en del tilfeller er bestilt av spisestedet selv hvis virksomheten har fått pålegg om å henge opp et surt fjes som uttrykk for vesentlige brudd på regelverket. Da har de ofte vært raske med å ordne opp og bestille nytt tilsyn, sier Lysø til Tidens Krav.
 
- Pilotprosjektet løper ut til nyttår. Målet vårt er å rekke tre runder med kontroller på serveringsstedene i løpet av prøveperioden, sier Lysø.
 
Han er ikke i tvil om konklusjonen etter vel ett års prøvetid.
 
Fornøyde
- Dette har fungert. Vi i prosjektet, og som samtidig har drevet tilsyn, er fornøyde. Bransjen selv har vært positiv. NHO Reiseliv har vært fornøyd og vil fortsette ordningen. Og ikke minst tilbakemeldinger fra publikum tyder på at de vil ha en slik ordning med merking av spisestedene, sier Lysø.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen