Smilene har virket

Publikum, mattilsyn og bransjen selv er positive til prøveprosjektet med smilefjes i restaurantene. Men fra nyttår kan det være slutt.
Redaksjonen
30 September 2008 - 14:35

- Vi håper på å få fortsette med smilefjesordningen, sier Rune Lysø, seniorinspektør i Mattilsynet for Nordmøre.
 
Arne Roksvåg, innehaver av Bryggekanten Brasserie på Storkaia i Kristiansund, er enig.
 
- Ordningen med smilefjes har fått restaurantene til å bli enda bedre. Det tjener publikum på, sier Roksvåg.
 
Pilotprosjekt
380 virksomheter på ytre Nordmøre, i Trondheim og i Sør-Innherred er blitt besøkt flere ganger i løpet av prøveperioden.
 
- Alle spisestedene er blitt besøkt minst to ganger med vanlige basisbesøk. I tillegg kommer tilleggstilsyn som i en del tilfeller er bestilt av spisestedet selv hvis virksomheten har fått pålegg om å henge opp et surt fjes som uttrykk for vesentlige brudd på regelverket. Da har de ofte vært raske med å ordne opp og bestille nytt tilsyn, sier Lysø til Tidens Krav.
 
- Pilotprosjektet løper ut til nyttår. Målet vårt er å rekke tre runder med kontroller på serveringsstedene i løpet av prøveperioden, sier Lysø.
 
Han er ikke i tvil om konklusjonen etter vel ett års prøvetid.
 
Fornøyde
- Dette har fungert. Vi i prosjektet, og som samtidig har drevet tilsyn, er fornøyde. Bransjen selv har vært positiv. NHO Reiseliv har vært fornøyd og vil fortsette ordningen. Og ikke minst tilbakemeldinger fra publikum tyder på at de vil ha en slik ordning med merking av spisestedene, sier Lysø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her